DEKIJEVA ZVEZDA UPISANA U ANALE: Crveno-bela istorija OVO ne pamti
Foto: Starsport©

brojke govore

DEKIJEVA ZVEZDA UPISANA U ANALE: Crveno-bela istorija OVO ne pamti

Fudbal -

Crvena zvezda je pogotkom Mirka Ivanića na utakmici protiv Zlatibora 6:1 oborila značajan ovosezonski rekord – postigla je 103 gola u prvenstvu, što predstavlja najefikasniji učinak u istoriji kluba.

Izabranici trenera Dejana Stankovića premašili su brojku od 99 golova do koje su crveno-beli došli u sezoni 1994/1995 pod vođstvom Ljupka Petrovića.

Crvena zvezda je ove sezone neprikosnovena u domaćem šampionatu. Tokom čitave prvenstvene trke, crveno-beli igraju lepršavo i efikasno, a pogocima protiv ekipe iz Čajetine su ispisali nove stranice istorije našeg kluba.

U sezoni 1994/95 Zvezdini fudbaleri osvojili su duplu krunu postigavši 99 golova. To je bio golgeterski rezultat koji je sve do ove godine bio nedodirljiv. Kuriozitet je da je u obe sezone značajnu ulogu igrao Dejan Stanković – onda kao igrač, sada kao šef stručnog štaba.

Najefikasnije sezone u ovom veku crveno-beli su imali pod trenerskom palicom Slavoljuba Muslina u sezoni 2000/2001 kada su postigli 93 gola, kao i u takmičarskoj 2015/2016 kada su, predvođeni Miodragom Božovićem, stali na 82 data gola.

Crvena zvezda je ove sezone u domaćem prvenstvu postigla 104 gola, a da se taj učinak dodatno poboljša bićemo u prilici već u mečevima protiv Bačke i Metalca.

Crvena zvezda ima šansu da prebaci rekord po broju osvojenih bodova iz sezone 1999/2000 kada su crveno-beli takođe sa Muslinom na klupi „dobacili“ do 105 bodova u 40 odigranih kola.

Pored toga, tim je ove sezone na putu da prvi put osvoji titulu bez poraza, za šta su preostale još dve runde da bi se stiglo do tog cilja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track