RONALDO I EKIPA NAPUŠTAJU JUVENTUS ZBOG SUPERLIGE: Stara dama leti iz Serije A, njene velike zvezde već pakuju kofere!
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

frka

RONALDO I EKIPA NAPUŠTAJU JUVENTUS ZBOG SUPERLIGE: Stara dama leti iz Serije A, njene velike zvezde već pakuju kofere!

Fudbal -

Superliga, koja je "poživela" cela dva dana, već je napravila velike probleme klubovima osnivačima, ali bi moglo da se desi da problemi budu još veći.

Za početak u slučaju Juventusa. Italijanski fudbalski gigant iz Torina, uz Real i Barselonu, ostao je pri stavu da treba osnovati takmičenje samo za bogate, ali će kako sada stvari stoje morati brzo da se predomisli ili će se naći u "nebranom grožđu". Preti im izbacivanje iz Serije A ako i na početku naredne sezone budu imali isti stav kada se radi o trenutno nepostojećem takmičenju za najbogatije klubove.

Ovakav scenario sigurno bi značio da će najveća i najskuplja imena poput Kristijana Ronalda, Matijasa de Lihta, Sandra, Dibale i ostali promeniti sredinu i pronaći nove angažmane. Teško je zamisliti da bi pristali da ostanu u klubu pod gore pomenutim uslovima, a i Juventus bi morao da se oslobodi tereta njihovih zarada.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina jasno je poručio čelnicima "Stare dame" šta ih čeka ukoliko ostanu verni nepostojećoj Superligi.

- Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude deo Superlige na početku naredne sezone, neće moći da igra u Seriji A: Meni bi bilo žao navijača kluba, ali pravila su pravila i važe za sve - precizirao je Gravina za napuljski radio Kis Kis.

Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track