ZLOČIN JE KAKO IGRA JUNAJTED! Klop brutalno iskren: Ako se ne kvalifikujemo u LŠ neće nam oni biti krivi!
Foto: AP

otvoreno

ZLOČIN JE KAKO IGRA JUNAJTED! Klop brutalno iskren: Ako se ne kvalifikujemo u LŠ neće nam oni biti krivi!

Fudbal -

Menadžer Liverpula Jirgen Klop otvoreno je govorio o aktuelnoj sitaciji u Premijer ligi.

Njegov tim se nalazi u teškoj poziciji, imaju još četiri utakmice do kraja šampionata i nemaju više prava na grešku ukoliko žele da i naredne sezone nastupaju u Ligi šampiona. Redsi imaju sedam bodova i dve utakmice manje od Čelsija, koji je trenutno na četvrtom mestu.

Prvi ispit za Klopov tim je večeras, kada gostuju svom najvećem rivalu - Mančester junajtedu.

Taj meč je odložen prošle nedelje zbog protesta navijača.

Ekipa Ole Gunara Solskjera je igrala u izuzetno teškom ritmu. U nedelju su imali meč sa Aston Vilom u gostima, pa su već u utorak imali derbi sa Lesterom. Izašli su u kombinovanom sastavu, izgubili taj meč sa 2:1 i tako otežali posao Liverpulu. Međutim, Klop ne zamera Solskjeru što nije u najjačem sastavu igrao protiv Lisica.

"Zločin je igrati u ritmu nedelja – utorak – četvrtak. To što su napravili 10 izmena za meč protiv Lestera nije krivica Solskjera i momaka. Pitanje koje postavljam sam sebi je – da li bih i ja uradio isto i zamenio 10 igrača u utorak? Odgovor je – da. Morate to da uradite", rekao je Klop.

Nemac ističe da će sami biti krivi ako ne izbore Ligu šampiona.

"Malo je trpeo Vest Hem, malo je trpeo Liverpul. Ali ako se ne kvalifikujemo u Ligu šampiona, za to nam neće biti kriv Solskjer, niti tim koji je izveo u utorak . Bićemo krivi mi sami", konstatovao je Klop.

Mančester Junajted je obezbedio plasman u Ligu šampiona, ali večeras (21.15) ima priliku da okonča nade najvećeg rivala Liverpula da će sledeće sezone igrati elitno takmičenje. Kvota na keca na Old Trafordu je 2,80, iks je 3,35, dvojka 2,50, a GG3+ 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Liverpul.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track