CRVENA ZVEZDA U DILEMI, DIJEGO FALČINELI NA RASKRSNICI: Otkup od 900.000 evra je mnogo, Italijan se vraća u Bolonju?!
Foto: Fk. Crvena zvezda

preskup

CRVENA ZVEZDA U DILEMI, DIJEGO FALČINELI NA RASKRSNICI: Otkup od 900.000 evra je mnogo, Italijan se vraća u Bolonju?!

Fudbal -

Napadač crveno-belih imao mršav učinak tokom proleća, dao samo dva gola za crveno-bele

Dijego Falčineli najverovatnije neće ostati u Crvenoj zvezdi po završetku sezone. Po isteku jednogodišnje pozajmice crveno-beli neće aktivirati klauzulu o otkupu, vrednu 900.000 evra.

Italijan je ovog proleća postigao samo dva gola, tokom cele sezone ukupno 13, što je skroman učinak za fudbalera koji ima platu od 800.000 evra. Naravno, pola od te sume plaća Bolonja, a drugu polovinu Crvena zvezda. Dijego Falčineli nije ubedio sportski menadžment crveno-belih da je potencijal za otkup i eventualno igrač na kojem bi moglo da se zaradi u budućnosti.

Dijego Falčineli
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Šampion od Srbije dobio je mogućnost od Bolonje da obeštećenje od 900.000 evra bude plaćeno u tri jednake rate, međutim procena čelnika Crvene zvezde je da za isti, ili manji novac mogu pronaći ovog leta bolje rešenje.

Aleksandar Prijović trebalo bi da bude prvi izbor crveno-belih za poziciju napadača u toku sledeće sezone, naravno, ukoliko raskine ugovor sa Al Itihadom. Tu je i Milan Pavkov, za koga još nije sigurno hoće li tokom leta napustiti Marakanu, dok bi mesto trećeg napadača trebalo da popuni talentovani Marko Lazetić, koji će po povratku sa kaljenja iz Grafičara dobiti priliku u prvom timu.

Dijego Falčineli
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Konačnu odluku o sudbini Dijega Falčinelija doneće trener Dejan Stanković i čelnici kluba posle finala Kupa Srbije 25. maja. Zvezdin Mister je blagonaklon prema Italijanu i smatra da je tako tehnički potkovanog i školovanog igrača teško pronaći. Dijego Falčineli od leta ulazi u poslednju godinu ugovora sa Bolonjom, koji traje do juna 2022. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track