SRPSKI KLUBOVI DOBILI NOVAC OD UEFA: Zvezda ozbiljno zaradila više od OSAM miliona evra, Partizanu i ostalima SIĆA!
Foto: @starsport

stigle nagrade

SRPSKI KLUBOVI DOBILI NOVAC OD UEFA: Zvezda ozbiljno zaradila više od OSAM miliona evra, Partizanu i ostalima SIĆA!

Fudbal -

Crveno-beli unovčili berićetnu sezonu u Ligi Evrope

Crvena zvezda iza sebe ima sjajnu sezonu. Ne samo što je dominantna u Srbiji, već je svoj kvalitet potvrdila i u Evropi, igrajući grupnu fazu Lige Evrope i šesnaestinu finala tog takmičenja, gde je posle dva nerešena rezultata i bez poraz nesrećno eliminisana od Milana.

Njegoš Petrović
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Kad je tako, onda sledi i nagrada. A, UEFA je krajnje transparentna kada je novac u pitanju. Crvena zvezda je od igranja u Evropi zaradila 8.847.053 evra. Ta suma bi za klub iz Ljutice Bogdana bila kudikamo veća, da nije bilo pandemije koronavirusa, jer su crveno-beli sve evropske utakmice igrali pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Mirko Ivanić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Pored Crvene zvezde i ostali srpski klubovi koji su igrali Evropu zaradili su određeni novac, shodno rezultatima koje su postigli. Partizan je inkasirao 780.000 evra, TSC 500.000, a Vojvodina 280.000 evra.

Ovu informaciju je na svom tviter profilu objavio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Sledeće sezone prolaz u evropska takmičenja izborili su Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Vojvodina. Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će se ostali klubovi boriti za prolaz u novo takmičenje, Ligu konferencije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track