RADNIČKI ODAO POČAST HEROJU SA KOŠARA: Obukao dres Kragujevčana, pa poginuo na Kosovu i Metohiji
Foto: fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

EMOTIVNO NA ČIKA DAČI

RADNIČKI ODAO POČAST HEROJU SA KOŠARA: Obukao dres Kragujevčana, pa poginuo na Kosovu i Metohiji

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca su nedavno obezbedili plasman u Superligu Srbije, a čelnici i fudbaleri ovog kluba rešili su da se oduže junaku i heroju iz Kragujevca, koji je neposredno pred početak NATO bombardovanja Srbije potpisao ugovor sa Radničkim.

Reč je o Goranu Milovanoviću, koji nije uspeo da odradi ugovor do kraja, pošto je dres zamenio vojnom uniformom i potom izgubio život na Kosovu i Metohiji braneći svoju državu

Uoči prvenstvene utakmice na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu, klub je porodici nastradalog Milovanovića uručio simboličan poklon. Golman Lazar Raičević predao im je uramljeni dres sa prezimenom hrabrog mladića.

- Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Beloševcu. Bio je vredan i pošten mladić, omiljen u društvu i jako cenjen među svojim prijateljima i saigračima. Odmeren i druželjubiv bio je ponos svoje porodice i celog svog kraja. Sportskog duha i pun mladalačke energije nastupao je za naš klub i bio deo generacije koja je klub vratila u Prvu ligu Jugoslavije 1998. godine. Iako niskog rasta bio je div među stativama, neumoran, ambiciozan i disciplinovan. Za vreme služenja vojnog roka potpisao je profesionalni ugovor sa FK Radnički 1923.

- Teško je ranjen 19. aprila 1999. godine prilikom obavljanja stražarske družnosti na objektu Belaćevac nadomak Prištine. Od posledica ranjavanja preminuo je na VMA 13. maja 1999. godine. U svom rodnom gradu sahranjen je 15. maja 1999. godine. Odlikovan je posthumno za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena. Večna ti slava i hvala! - objavio je klub.

Juventus - InterInter je uzeo titulu, ali trener Antonio Konte sigurno ima veliku želju da danas (18.00) na gostovanju bivšem klubu Juventusu osujeti pokušaje Stare dame da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona, pa nas očekuje izuzetno zanimljiv meč. Kvota na keca u Torinu je 2,20, na iks 3,45, a na dvojku 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Inter.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track