ISPISALI ISTORIJU: Kolubara u Superligi prvi put posle 102 godine! FOTO
Foto: FK Kolubara

spektakularno

ISPISALI ISTORIJU: Kolubara u Superligi prvi put posle 102 godine! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Kolubare iz Lazarevca pobedom u pretposlednjem 33. kolu Prve lige Srbije nad ekipom Borca iz Čačka i teoretski su ostvarili najveći uspeh plasman u elitno klupsko takmicenje - Super ligu Srbije.

Ova ekipa Kolubare predvođena stručnim štabom na čijem je čelu Lazarevčanin Zoran Milinković dosanjala je san bezbroj generacija fudbalera iz Lazarevca u istoriji kluba dugoj 102 godine.

Iza ovog uspeha stoji ogroman dugogodišnji trud i rad čelnih ljudi Kolubare koji su obezbedili besprekorne uslove i omogućili da Lazarevčani sledeće godine na gradskom stadionu u Lazarevcu ugoste velikane srpskog fudbala. Pored rukovodstva ogroman doprinos uspehu ove generacije Kolubare dali su i brojni treneri mladjih kategorija koje su iznedrili gotovo polovinu današnje ekipe koja je ostvarila ovaj uspeh.

1 / 4 Foto: FK Kolubara

Fudbalski klub "Kolubara" osnovan je 1919. godine, a san u učešću u elitnom klubskom takmičenju u Srbiji u dresu Kolubare sanjali su brojni fudbaleri poput: Nemanje Matića, Marka Grujića, Dejana Švabe Djurdjevića, Zorana Jovičića, Veljka Simića, Nikole Vujoševića, Marka Rankovića, Dragana Čadikovskog, Dragana Grčića, Nemanje Andrića, Dušana Vasiljevića, braće Načić, Žujevića, Mićka Jovanovića i brojnih drugih.

Mnogi od ovih igrača koji su započeli ili deo svoje karijere proveli u kolubari svoje snove su ostvarili u velikim evropskim klubovima. Ulazak Kolubare u Super ligu proslavljen je fantastičnim vatrometom, a svi ljubitelji fudbala u Lazarevcu željno iščekuju prve superligaške mečeve.

Kako najavljuju iz rukovodstva fudbalskog kluba, Lazarevac sledeće godine neće biti samo mesto za izlet superligaškim ekipama već će se za bodove Kolubara lavovski boriti. Cilj Kolubare je da se superligaški fudbal dugi niz godina igra baš u Lazarevcu.

Kurir sport / Pink.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track