ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU FUDBALA Crveno-beli pobedom nad Metalcem oborili svetski rekord po broju osvojenih bodova u sezoni! VIDEO
Foto: Starsportphoto

rekord za rekordom

ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU FUDBALA Crveno-beli pobedom nad Metalcem oborili svetski rekord po broju osvojenih bodova u sezoni! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Metalac sa 5:1, u 38. kolu Super lige Srbije.

Šampion je tako trijumfalno završio sezonu u srpskom prvenstvu. Zvezda ima 108 bodova, 13 više od drugoplasiranog Partizana. Dvostruki strelac na stadionu "Rajko Mitić" bio je El Fardu Ben, u petom i 34. minutu. Golove su još dali Milan Gajić u drugom, Gelor Kanga u 50. i Milan Pavkov u 77. minutu. Pogodak za goste u 69. minutu postigao je Igor Maksimović. Metalac iz Gornjeg Milanovca je sezonu u Super ligi Srbije završio sa 52 boda.

Zvezda je oborila dva rekorda - svetski po broju bodova (108) i srušila Seltik, koji je 2017. godine osvojio 106, kao i domaći rekord po broju golova (114), čime je za tri gola nadmašila Partizan iz 2000. godine.

Narednog utorka crveno-bele očekuje finale Kupa Srbije sa ekipom Partizana, pa je ovaj meč bio odična generalka za šampiona domaćeg prvenstva.

Jedna od najuspešnijih sezona Zvezde u 21. veku.

1 / 6 Foto: Starsportphoto

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Kraj meča!

88. minut - Žuti karton za Srnića.

83. minut - Srnić pogađa spoljni deo mreže! Crveno-beli ne staju.

79. minut - Dve dobre prilike za Zvezdu u kratkom razmaku. Ben nije iskoristio lošu procenu odbrane, a onda i Rodić šansu na centaršut iz kornera!

77. minut - GOOOOOOL! Pogodio je Pavkov sa penala posle faula nad Srnićem koji je pre samo par minuta ušao u igru.

73. minut - Umesto Falćinelija u igri je Milan Pavkov.

69. minut - GOOOOOOOL! Bišvi igrača Partizana Maksimović smanjuje zaostatak svoje ekipe. Gol je posledica užasne greške Radovana Pankova.

58. minut - Probao je Krajišnik iz prekida, ali pravo u Popovića koji je ušao u igru umesto Borjana koji je zbog povrede ostao na poluvremenu u svlačionici.

49. minut - GOOOOOOOL - Kanga postiže pogodak posle samo nekoliko minuta na terenu.

48. minut - Krenula je Zvezda silovito i u drugoom poluvremenu. Proboa je Kanga sa ivice šesnaesterca po zemlji, ali lopra prolazi pored desne satsive gola gostiju.

46. minut - Počeo je drugi deo! Umesto povređenog Borjana na terenu je Popović! Na terenu su još Sanogo i Kanga umesto Petrovića i Nikolića! U Metalcu je Pecelj zamenio Kokira. Kiša pljušti u Beogradu...

PRVO POLUVREME:

45. minut - Dobar pokušaj Vlalukina iz daljine sjajno brani Borjan

40. minut- Odličan pokušaj Gajića iz voleja sa distance, zamalo preko gola

34. minut - GOOL, 3:0 BEN Opet je pogrešila odbrana Metalca, loptu je uzeo Ivanić i "spojio" Bena sa golom.

28. minut Borjan se povredio! Prestiž se namestio, a Borjan je pao preko njega i nezgodno doskočio. Utrčala je lekarska ekipa na teren da kapitenu Zvezde ukaže pomoć. Kapiten crveno-belih je za sada iako ugruvan ostao na terenu. 20 minut - Crveno-beli uraganski napadaju, smenjuju se akcije pred golom Metalca, pokušao je i Katai

13. minut - Falćineli šutira iz izgledne pozicije zamalo preko gola

8. minut - Još jedna velika šansa za Zvezdu šut Ivanića krajnjom mukom je zaustavio Savić

5. minut - GOOL 2:0, BEN, nakon greške defanzivca Metalca lopta dolazi do Bena koji je rutinski savladao Savića

2. minut - GOOL 1:0, GAJIĆ Zvezda već vodi, Gajić je zatresao mrežu gostiju nakon što je lopta posle centaršuta Ivanića došla do njega. Desni bek je sjajno pratio akciju i utrčao u šesnaesterac gostiju.

1. minut- Utakmica je počela

- Pre početka meča održan je i minut ćutanja za Milana Kosanovića.Bivši trener Zvezde u stručnom štabu Vladana Milojevića preminuo je od posledica koronavirusa početkom nedelje.

Delije su transparentom otkrile gde će se u subotu održati velika proslava 32. titule šampiona Crvene zvezde

1 / 4 Foto: Fk. Crvena zvezda

POZNATI SU I SASTAVI TIMOVA:

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Rodić – Petrović, Nikolić, Ivanić, Ben, Katai – Falčineli

Metalac: Savić – Mladović, Rogač, Vasiljević, Vlalukin – Zočević, Krajišnik, Grbović, Maksimović – Kokir, Prestiž

Zvezda će, ukoliko pobedi Metalac, sezonu završiti sa 108 bodova i srušiti rekord Seltika od 106 bodova, što je do sada bio apsolutni svetski rekord.

Zvezda takođe ima priliku da obori još dva rekorda Partizanov od 111 golova, za to joj potrebna još 3 gola , pošto je trenutno na 109 datih.

Crveno -beli takođe imaju priliku da prvi put u istoriji kluba osvoje titulu bez poraza.

Posle utakmice, biće održana ceremonija dodele pehara i medalja namenjenim šampionima Srbije.

Crveno-beli će zvanično 32. titulu šampiona Srbije proslaviti u subotu.

Dan uoči utakmice aktuelni šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković potpisao je novi ugovor sa klubom do 2024 godina na opšte oduševljenje pristalica ovog kluba.

Dejan Stanković
foto: FK Crvena Zvezda

- Preponosan sam na ukazanoj šansi od strane kluba da vodim moju Crvenu zvezdu. Hvala svima na strpljenju i poverenju. U glavi sam imao samo produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo. Ima još dosta da se radi, ne odustajemo od ciljeva, treniram zlatne momke, imam sjajan stručni štab... Samo još Marakana da se otvori za publiku, pa da budemo kompletni - uz osmeh će Stanković

U Zvezdi se ne živi od minulog rada, svestan je toga šef stručnog štaba crveno-belih.

- Zvezda uvek iziskuje novo dokazivanje. Kad se jedno poglavlje završi, stavi se tačka i već se prelazi na sledeće. Mi smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Sledeći cilj je osvajanje Kupa i daćemo sve od sebe da donesem dugo čekanu duplu krunu. I onda ponovo od početka. Zvezda voli da se seća, ali traži nove izazove i uspehe - zaključio je Stanković

U prvom delu sezone, Zvezda je u gostima savladala Metalac 1:0 golom Nemanje Milunovića.

Utakmica počinje u 16h.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track