ŽIVOT DAO ZVEZDI: Dejan Stanković izgubio kosu, pustio bradu i osedeo za samo godinu i po dana na Marakani!
Foto: Profimedia, Starsport

TRANSFORMACIJA

ŽIVOT DAO ZVEZDI: Dejan Stanković izgubio kosu, pustio bradu i osedeo za samo godinu i po dana na Marakani!

Fudbal -

Dejan Stanković doživeo je pravu transformaciju za godinu i po dana, koliko je trener Crvene zvezde

Dve šampionske titule, možda i dupla kruna, evropsko proleće u Ligi Evrope, ogromna bodovna razlika sa večitim rivalom u prethodne dve sezone Superlige i rekordan broj postignutih golova - činjenice su koje ukazuju da je Dejan Stanković napravio veliku stvar u svojoj Crvenoj zvezdi.

Crvena zvezda
foto: FK Crvena zvezda

A koliko je Mister, kako ga zovu igrači, dao celog sebe na Marakani, osim rezultata govori i lični opis. Deki se bukvalno transformisao od decembra 2019. godine, kada je preuzeo trenersku palicu od Vladana Milojevića, do sada, kada je produžio ugovor s voljenim klubom.

Crvena Zvezda, konferencija, trener, Dejan Stanković
foto: Ana Paunković

Za nepunih godinu i po Stanković je izgubio kosu, pustio bradu i osedeo. Žene kažu - sad je muževniji, još veći šmeker! A muškarci - isti Gvardiola, tako je i on "propao" uz dobre rezultate Barselone, Bajerna i Mančester sitija.

Dejan Stanković
foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković stavio je paraf na vernost crveno-belima do leta 2024. godine, a u sklopu novog ugovora imaće godišnju platu od 600.000 evra. Do sada je vodio Crvenu zvezdu na 64 utakmice i ostvario učinak od 51 pobedu, devet remija i četiri poraza. Ekipa je u proseku postizala 2,66 golova po meču. Crveno-beli su pod njegovom palicom postali apsolutni rekorderi po broju golova u Superligi - 114, ali i po broju bodova - 108. Nikad niko u Srbiji, pa pitanje je da li i u svetu, nije ostvario ovakav uspeh.

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track