JAVOR I RAD MOŽDA OSTANU U SUPERLIGI: Dragomir Lazović podnosi inicijativu pred FSS i traži da ispadnu samo četiri kluba
Foto: Starsport©

inicijativa

JAVOR I RAD MOŽDA OSTANU U SUPERLIGI: Dragomir Lazović podnosi inicijativu pred FSS i traži da ispadnu samo četiri kluba

Fudbal -

Predlog predsednika Zajednice klubova i prvog čoveka Javora za Izvršni odbor Saveza u ponedeljak

Predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović, ujedno i prvi čovek Javora, rekao je za Kurir da će Ivanjičani podneti inicijativu pred Izvršni odbor FSS i zatražiti da iz elitnog ranga ispadnu samo četiri kluba.

Voždovac
foto: Starsportphoto

Pitanje je da li će FSS, odnosno Izvršni odbor, prihvatiti predlog Javora, ali i Rada i još nekih klubova, zbog svega onoga što se dešavalo u ovogodišnjem prvenstvu vezano za borbu za opstanak i želje države Srbije da se nameštaljkama i neregularnosti konačno stane na kraj.

- Mi ćemo danas podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad - rekao je Dragomir Lazović za Kurir i dodao:

Dragomir Lazović (levo)
Dragomir Lazović (levo)foto: Starsport©

- Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, pre svega u Srbiji, ali i Beogradu koji ulažu u fudbal. Moj lični stav je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format, najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track