EKSPERT ZA SUĐENJE RAKA ĐUROVIĆ ZA KURIR: Poslednje kolo je dokaz da može regularno, puna podrška državi da nastavi tako
Foto: FK Crvena Zvezda

ima nade

EKSPERT ZA SUĐENJE RAKA ĐUROVIĆ ZA KURIR: Poslednje kolo je dokaz da može regularno, puna podrška državi da nastavi tako

Fudbal -

Rezultati Superlige iz poslednjeg kola vraćaju veru u srpski fudbal, biće još bolje ako liga bude smanjena sa 16 na 12 klubova

Sudijski ekspert Radivoje Raka Đurović kaže za Kurir da je poslednje kolo Superlige odigrano regularno i korektno. Nekadašnji fudbalski sudija pozdravlja ulogu države i nada se da će se isti trend nastaviti i u narednim sezonama. Ujedno i žali što se država ranije nije umešala.

Voždovac
foto: Starsportphoto

- Poslednje kolo je odigrano korektno i pošteno. Rezultati to pokazuju. Definitivno se stiče utisak kao da je neko iz Saveza hteo da pokaže da se može igrati korektan fudbal. Žao mi je što država ranije nije udarila šakom o sto. Ali, ne može jednim kolom da se demantuje sve ostalo, jer jeste bilo čudnih rezultata. Otuda je i država rešila da svemu tome stane na kraj - rekao je Raka Đurović za Kurir i dodao:

Rad
foto: Starsport©

- Sankcije same po sebi kao pretnja, ako ne budu izvrešene i primenjene ne donose ništa. Svedoci smo da se poslednjih meseci previše diglo gužve, previše se pričalo o nameštenim utakmicama... Svi su znali ko ostaje, a ko ispada. I sada su u poslednjem kolu sve prognoze pale u vodu. Vratilo se sve u normalu i odmah je sve dalo draž. Lepo je bilo za videti i nadam se da će se tako nastaviti.

Postoje indicije da se smanji broj učesnika Superlige u narednim sezonama i da ona broji 12 klubova, umesto sadašnjih 16.

Novi Pazar
foto: Starsportphoto

- Liga bi svakako morala da se smanji. Imamo primere u okruženju, gde je fudbal na istom nivou kao kod nas, ili za nijansu bolji, ili slabiji. Jedan od načina da se neregularnosti svedu na minimum jeste smanjenje broja klubova, gde se sužava manevarski prostor za nameštanje. Nije bilo normalno ono što je prošle sezone odlučeno, da se liga proširi na 20 klubova, a da na kraju ispada šest u Superligi, ili čak osam u Prvoj ligi Srbije.

Raka Đurović podseća da su promene na važnim funkcijama u Savezu neophodne.

- Mnogo toga treba da se uradi kadrovski u Savezu, da se dese krupne promene. Mnogo je "skrivenih mesta" i "bunkera" za neregularnosti. Ali, uzdam se u državu. U svakom slučaju sad se počelo, nadam se da će se i završiti - zaključio je Đurović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track