Fudbaleri su i dalje nula!

Čemu se nadamo

Fudbaleri su i dalje nula!

Fudbal -
Rivali Srbije u kvalifikacijama za SP pružaju mnogo bolje partije od „orlova“, pitanje je da li je san o odlasku na Mundijal realan

Oni veruju, navijači ne!Fudbalska reprezentacija Srbije obrukala se igrom na poslednjem kontrolnom meču pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Republike Irske (0:0), dok su njeni konkurenti u istoj fazi priprema pokazali daleko bolju formu. Belgijanci su na svom terenu deklasirali Holandiju (4:2) i oni će bez dileme biti glavni favoriti za osvajanje čelne pozicije u grupi A, dok Srbija - uz Hrvatsku, koja je poražena od Švajcarske (2:4) - slovi za pretendenta na drugu poziciju.Da li je u pitanju još jedna navijačka predrasuda ili „orlovi“ selektora Siniše Mihajlovića zaista poseduju kvalitet za odlazak na Mundijal, moći će da se nasluti već 8. septembra, kad Srbija gostuje Škotskoj, a do tada mišljenja će biti oprečna, ali opšti sud je da se od ove generacije očekuje mnogo više.- Ne bih se složio da je Srbija igrala loše u pripremnim mečevima, a pored toga, nemojte zaboraviti da selektor Mihajlović nije birao rivale, već su mečevi protiv Španije, Francuske i Irske bili zakazani pre njegovog imenovanja. Protivnici su bili zaista kvalitetni i Miha je te mečeve iskoristio da isproba veliki broj igrača i treba ga podržati. Uveren sam da će sve biti daleko bolje kad krenu zvanični mečevi - kaže menadžer Ljubomir Radanović, koji dugo živi u Belgiji, a zatim nastavlja:- Belgijanci imaju velika očekivanja, smatraju da je konačno došlo vreme da uđu u vrh evropskog fudbala, ali to je lakše reći nego uraditi. Oni jesu kvalitetan tim, imaju mnogo sjajnih fudbalera, ali to ne znači da će pobediti Srbiju. Štaviše, uveren sam da Srbija može da im parira.

Petrić: Ima vremenaBivši fudbaler Partizana Gordan Petrić dugo je nastupao u Škotskoj, vrlo dobro poznaje tamošnje fudbalske prilike i ne smatra da će Srbija na gostovanju na Ostrvu biti u podređenom položaju.- Kakve veze ima što reprezentacija nije pobedila ni u jednoj kontrolnoj utakmici? Takvi mečevi i služe da se probaju određene kombinacije, a do početka kvalifikacija ima još 20 dana, što je sasvim dovoljno da igrači podignu formu. Škoti će na meču protiv nas nastupati upravo onako kao što su igrali Irci, takav stil manje-više gaje i Velšani, pa je ova provera bila dobra da se igrači naviknu na to, a rezultat ne treba da bude u prvom planu - kaže Petrić.

Srbija - Republika Irska ( 0:0 )

Beograd. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Aleksandru Dan Tudor (Rumunija). Žuti karton: Mekarti.Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac (od 46. Maksimović), Nastasić, Kolarov, Mijailović (od 64. Ninković), Kuzmanović (od 82. Basta), Ignjovski, Tadić (od 63. Đuričić), Tošić (od 82. Tomić), Lekić (od 46. L. Marković). Selektor: Siniša Mihajlović.Republika Irska: Vestvud, Mekšejn, O’Šej, O’Di, Keli, Mekgidi (od 79. Koleman), Mekarti, Vilan (od 60. Grin), Meklin (od 69. Kig), Koks, Volters (od 79. O’Brajan). Selektor: Đovani Trapatoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track