FUDBALERI PARTIZANA ŽELE TROFEJ KUPA SRBIJE: Derbi neće biti lep za gledanje, igramo na rezultat!
Foto: Printskrin

očekivanja

FUDBALERI PARTIZANA ŽELE TROFEJ KUPA SRBIJE: Derbi neće biti lep za gledanje, igramo na rezultat!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pripremaju se za finale Kupa, optimisti su uoči utakmice sa Crvenom zvezdom i žele da osvoje trofej u ovoj sezoni.

"Očekivanja su sigurno, kao i svakom drugom igraču ovde i treneru, pobeda. Mi ćemo se potruditi da se pripremimo najbolje što možemo i pokušati da osvojimo trofej ove godine", rekao je igrač crno-belih Svetozar Marković za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana igraju u utorak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde u finalu Kupa. To će biti šansa crno-belima da osvoje trofej ove sezone, pošto su crveno-beli odbranili šampionsku titulu.

Marković se složio sa konstatacijom da derbi utakmice nekad nisu lepe za gledanje, pošto se igra na rezultat.

"Derbi nije baš prelep za gledanje, ali takmičimo se i mi i oni, igramo na rezultat. Jedna je utakmica, sigurno da ni ovaj derbi neće biti prelep za gledanje", ocenio je Marković.

Napadač Partizana Fili Holender rekao je da očekuje pobedu, ali je naveo da će ekipi nedostajati navijači, kojih neće biti na stadionu zbog korona virusa.

"Očekujem pobedu, naravno. Teška je utakmica, finale, ali pozitivna su očekivanja. Za mene je negativno što nema navijača, smatram i za sve saigrače, ali moramo da prihvatimo. Već duže vreme je tako, ali ja volim sa navijačima da igram, nadam se što pre", naveo je madjarski fudbaler.

Sa njim se složio i Marković.

"Derbi bez navijača nije isto što i derbi sa navijačima. Već smo malo i zaboravili kako je sa navijačima, tako da bismo voleli da su tu sa nama, ali takva je situacija. Jedva čekamo da se vrate na stadion", dodao je Marković.

Fudbaleri Partizana Slobodan Urošević i Aleksandar Šćekić žele trofej Kupa.

"Ostala nam je još ta jedna utakmica da završimo ovo na najbolji način. Daćemo sve od sebe, potruditi se da dobijemo utakmicu i uzmemo trofej. Derbi kao derbi, nikada nije bio nešto mnogo otvoren, a pogotovo sada što je nagrada trofej. Mislim da neće biti mnogo lep fudbal, ali mi smo tu da igramo na rezultat", rekao je Urošević.

"Poslednja utakmica u sezoni, finale Kupa, biće mnogo teško, ali idemo na pobedu da uzmemo taj trofej i zadovoljimo nas i sve naše navijače. ;U derbiju nema puno kalkulisanja, najbitnija je pobeda, sve ostalo se ne gleda, zaboravi se posle jednog dana", dodao je Šćekić.

Mladi igrač Partizana Nemanja Jović rekao je da ekipa ima tri dana da se pripremi za utakmicu i pobedi.

"Sigurno da je jak derbi, da se igra jako motivisano, da je to posebna utakmica. Tri dana mirne glave i idemo da dobijemo. ;Normalno se spremam, kao i uvek. Tu smo, fokusirani smo ;maksimalno. Jedva čekamo derbi", rekao je Jović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track