SILUJTE ME AKO NE OSVOJIMO KUP! Kapiten Partizana šokirao izjavom: Preuzimam odgovornost na sebe, šta god da se desi ja sam kriv!
Foto: Starsportphoto

FINALE KUPA

SILUJTE ME AKO NE OSVOJIMO KUP! Kapiten Partizana šokirao izjavom: Preuzimam odgovornost na sebe, šta god da se desi ja sam kriv!

Fudbal -

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da veruje u dobar rezultat u finalu Kupa Srbije i da su njegovi fudbaleri motivisani i spremni za duel sa Crvenom zvezdom.

"Nema bolje stvari za sve nas. Zadovoljni smo i srećni, ovo je veliki praznik za srpski fudbal, bez obzira na dešavanja i kako sve funkcioniše. Presrećan sam zbog toga što ću biti deo te velike utakmice. Potpuno smo spremni, motivisani i maksimalno koncentrisani da napravimo dobar rezultat, osvojimo kup i obradujemo navijače", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra igrati protiv Crvene zvezde finala Kupa Srbije u fudbalu.

"Verujemo. Ako mi ne verujemo, niko ne može da veruje u nas. Bitno je da smo između sebe pravi, to smo pokazali više puta. Derbi odlučuju nijanse. Verujem u pobedu", kazao je Stanojević.

On je istakao da oseća pritisak kao i pred svaku utakmicu.

"Pritisak sam osećao svuda, u Lučanima, protiv Voždovca... Naravno, derbi je nešto posebno. Oseća se da su igrači motivisaniji, žele da igraju taj derbi, to je jedina razlika. Kvalitetniji su nam treninzi, svi žele da igraju. Imam pritisak da izaberem najboljih 11. A, lično, pritisak te vrste nemam, imao sam mnogo derbija. Imam samo veliku želju, da pokažemo i potvrdimo dobre rezultate koje smo imali. Da sve što smo radili do sada ima neku težinu, a uradili smo dosta dobrih stvari, davali mnogo golova, primali najmanje...", rekao je trener crno-belih.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Partizan je u poslednjem derbiju u prvenstvu izgubio kao gost, a Stanojević je upitan za pouke iz te utakmice.

"Shvatio sam da nisu pokazali da su bolji. Nismo imali regularnost, zasluženo su pobedili. Bitno mi je da igrači osete da smo tu negde. Detalj će odlučiti, detalji su najvažnija stvar u fudbalu, ko se za svaki pripremi, to je to", kazao je Stanojević.

Njegova ekipa biće bez Sejdube Sume, kao i Takume Asana koji je napustio klub.

"Dobri igrači uvek nedostaju... Malo smo promenili način igre, kada ostanete bez nečega što radite stalno. Mi smo tim, igramo kao tim. To je jedna utakmica, da je duži period bio bi problem. Možemo da je iznesemo na pravi način", rekao je trener Partizana.

Kapiten ekipe Vladimir Stojković rekao je da Partizan "mora da osvoji" trofej.

"Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni", rekao je Stojković.

Utakmica će se igrati u utorak od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić"

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track