SAUTGEJT ČEKA DA SVI ZAVRŠE SEZONU: Selektor Engleske odložio objavljivanje spiska igrača za EP
Foto: AP

EVROPSKO PRVENSTVO 2021

SAUTGEJT ČEKA DA SVI ZAVRŠE SEZONU: Selektor Engleske odložio objavljivanje spiska igrača za EP

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt odložiće konačnu odluku o sastavu ekipe za predstojeće Evropsko prvenstvo i umesto toga objaviće širi spisak igrača.

Kako je preneo Skaj, Sautgejt će odložiti odluku pošto želi da sačeka da svi igrači završe sezonu. Ukupno 12 potencijalnih engleskih reprezentativaca igraće u finalima Lige šampiona i Lige Evropa, trojica iz Čelsija, četvorica iz Mančester sitija i petorica iz Mančester junajteda.

Uz brojne povrdjene igrače, uključujući Džordana Hendersona, Harija Megvajera, Kalvina Filipsa i Nika Poupa, selektor želi da vidi kako će fudbaleri iz evropskih finala završiti utakmice, pre nego objavi konačan spisak od 26 igrača.

PREDRAG RAJKOVIĆ ĆE NA TRANSFER KARIJERE MORATI JOŠ DA SAČEKA: Milan u svoje redove doveo jednog od najboljih golmana Evrope!

Finale Lige Evropa između Viljareala i Mančester junajteda igra se u sredu uveče, a finale Lige šampiona izmedju Čelsija i Mančester sitija u subotu.

Sautgejt je tako dobio dodatnih nedelju dana za odluku, pošto je 1. jun krajnji rok za predaju sastava Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa). ; Zbog specifične situacije sa korona virusom, Uefa je dozvolila da i posle 1. juna reprezentacije mogu da promene igrače sve do prve utakmice na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna.

lopta, fudbalska lopta
foto: Profimedia

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track