SARAJEVO UZVRATILO UDARAC: Ništa od duple krune, Borac posle penala izgubio Kup VIDEO
Foto: Printscreen YT

FINALE

SARAJEVO UZVRATILO UDARAC: Ništa od duple krune, Borac posle penala izgubio Kup VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Saraeva, su posle gubitka prvenstva i sukoba sa navijačima, uspeli da uzvrate udarac novom šampionu banjalučkom Borcu i posle jedanaesteraca osvoje Kup Bosne i Hercegovine 0:0 (4:1).

Kvalitet fudbala nije bio baš na zavidnom nivou, viđena je tek po jedna ozbiljna šansa na obe strane u dva poluvremena, tako da je bilo najravnopravnije da odluka padne na ruletu, gde su više sreće i koncentracije imali izabranici trenera Dženana Uščuplića.

Prvu šansu na meču imali su Banjalučani, kada je Mehanović posle dodavanja Čavića gađao pored gola. U finišu prvog poluvremena Jukić je uzvratio sa druge strane, ali je lopta prohujala pored stative Borčevog gola. U drugom poluvrenu je prvi pripretio Vranješ, ali je Sarajevo u 66. minutu imalo najbolju šansu na utakmici. Mešanović je prešao golmana Lakića, poslao loptu ka nebranjenoj mreži, ali ju je Ćosić izbacio sa gol-linije. Poslednji ozbiljniji pokušaj imao je Fanimo iz slobodnog udarca, ali je ostalo 0:0.

Sarajevio je bilo znatno uspešnije na penalima. Mrežu Borca pogađali su Miličević, Velkoski, Mustedanagić i Handžić, dok je jedini strelac sa druge strane bio Uzelac. Čavić je uspeo da promaši čitav gol, dok je Kovačević zaustavio udarac Tahrića.

Sarajevu je ovo bio sedmi pehar nacionalnog kupa u istoriji kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track