PETICIJA PROTIV NOVOG DRESA: Makedonci protestuju, potpisalo više od 12 hiljada ljudi!
Foto: EPA-EFE/THILO SCHMUELGEN / POOL

pobuna

PETICIJA PROTIV NOVOG DRESA: Makedonci protestuju, potpisalo više od 12 hiljada ljudi!

Fudbal -

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) predstavila je juče oko podne novi dres za predstojeće Evropsko prvenstvo koji je o osnovnoj varijanti u bordo boji, ali je to odmah naišlo na nezadovoljstvo makedonskih navijača i brojne kritike preko društvenih mreža.

Internet peticiju pod naslovom "Makedonija na EP u starim dresovima" za vraćanje starog dresa do danas u podne potpisalo je 12.040 makedonskih navijača.

"Imali smo možda najlepši dres koji je neka fudbalska reprezentacija imala! Umesto da igramo u tom dresu koji je donosio radost i pobede, za koji je ceo fudbalski svet govorio da je unikatan i lep, stručnjaci u FFM su rešilii da naprave novi dres koji uopšte ne sadrži prepoznatljivu crveno-žutu boju i liči na dres Letonije", navodi se u peticiji kojom se zahteva povlačenje novog i vraćanje starog dresa."

Novi dres reprezentacije Severne Makedonije u kojem će fudbaleri igrati na Evropskom prvenstvu ima tri verzije - u bordo, beloj i crnoj boji, sa stilizovanom aplikacijom glave balkanskog risa, novog simbola reprezentacije.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track