JOŠ JEDAN SRBIN U PREMIJER LIGI: Sautempton potpisao jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu
Foto: EPA

biser

JOŠ JEDAN SRBIN U PREMIJER LIGI: Sautempton potpisao jednog od najtalentovanijih fudbalera na svetu

Fudbal -

Goran Babić veliko pojačanje "svetaca"

Sautempton ima jednu od najjačih omladinskih škola u Engleskoj. "Sveci" su danas potpisali profesionalni ugovor sa jednim od najtalentovanijih fudbalera na svetu, Srbinom Goranom Babićem.

Momak koji je rođen 20023. godine i koji igra na poziciji veznog igrača obavezao se na vernost Sautemptonu do juna 2023. godine. Goran Babić stigao je poznatu englesku luku 2015. godine iz Brentforda, a inače je standardni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

Srbin je imao odličnu sezonu u juniorskoj Premijer ligi. Postigao je četiri gola na sedam mečeva i očekuje se da u narednoj sezoni napreduje i zaigra za ekipu do 23 godine.

U žižu javnosti, mladi Srbin je dospeo kada ga je ugledni list "Gardijan" uvrstio na listu najtalentovanijih fudbalera sveta 2003. godišta. Tada su za njega napisali:

"Kako saznajemo od jednog insajdera iz Sautemptonove omladinske akademije, "Babić bi šutnuo rođenu majku da igra protiv nje". Prošle godine je igrao kao desetka jer se dobro snalazi sa loptom u nogama, ali je od tada uzeo više udela u defanzivi i sada više igra kao osmica. Babić voli da uklizava, startuje i voli da pobedi."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track