NA GRUDIMA MARADONA, NA TERENU KIKS! Argentina ponovo razočarala, meč u senci SEĆANJA na legendarnog El Pibea! VIDEO
Foto: EPA-EFE/Juan Mabromata

KATAR 2022

NA GRUDIMA MARADONA, NA TERENU KIKS! Argentina ponovo razočarala, meč u senci SEĆANJA na legendarnog El Pibea! VIDEO

Fudbal -

U noći između četvrtka i petka nastavljene su južnoameričke kvalifikacije za svetsko prvenstvo u Kataru.

U centru pažnje bio je meč Argentine i Čilea u Buenos Ajresu, završen remijem 1:1.

Argentina je ponovo razočarala svoje pristalice, poveli su golom Lionela Mesija iz penala u 23. minutu, ali je brzo izjednačio Aleksis Sančes u 36 minutu, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Međutim rezultat je ovog puta bio u drugom planu.

Naime pre utakmice otkrivena je statua legendarnom Dijegu Armandu Maradoni ispred stadiona, a potom su svi "gaučosi" igrali u specijalnim dresovima posvećeni preminulom "El Pibeu"

Svi igrači Argentine su na grudima imali sliku Maradone, uz poruku 1960 - zauvek.

U ostalim utakmicama Urugvaj i Paragvaj odigrali bez golova u Montevideu, Bolivija je savladala Venecuelu na svom terenu sa 3:1, dok je Kolumbija bila ubedjiva u Peruu 3:0, pogotke su postigli Jeri Mina u 40, Mateus Uribe u 49. i Luis Dijas u 55. minutu.

Sa ovom pobedom Kolumbija je uhvatila priključak za Katar i sada je na deobi četvrtog mesta sa Urugvajem i Paragvajem, dok je Argentina druga sa bodom manje i utakmicom više od Brazila koji u petak uveče igra protiv Ekvadora na svom terenu.

Španija - Portugalija

Favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva Španija i Portugalija večeras (19.30) će odigrati prijateljski meč u kojem bismo mogli da dobijemo naznaku šta da očekujemo od ove dve reprezentacije na EURO. Kvota na keca je 2,45, na iks 3,25, a na dvojku 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Portugalija

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track