UNUK HRVATSKOG ZLOČINCA NOKAUTIRAN U SRBIJI! Reagovala i HITNA POMOĆ: Želeo broj 91, kao USPOMENU na dedu koji je poginuo u ratu!
Foto: Printskrin Instagram

KUP PRIJATELJSTVA

UNUK HRVATSKOG ZLOČINCA NOKAUTIRAN U SRBIJI! Reagovala i HITNA POMOĆ: Želeo broj 91, kao USPOMENU na dedu koji je poginuo u ratu!

Fudbal -

Na Zlatiboru je u toku tardicionalni Kup prijateljstva, takmičenje ekipa sa prostora bivše Jugoslavije do 18 godina.

Na manifestaciji učestvuje i mlada ekipa Dinama iz Zagreba koja se i pored poraza od Spartaka iz Subotice plasirala u četvrtfinale turnira gde će se sastati sa beogradskim Partizanom.

Međutim Zagrepčane mnogo više od tog poraza boli povreda njihovog golmana Mislava Zadre (18), inače unuka hrvatskog “branitelja” Blage Zadre, koji je poginuo u borbama kod Kupresa 1991. godine.

Mislava je posle kornera igrač Spartaka u letu snažno udario nogom u glavu. Nije bilo namere, sve se desilo u žaru borbe, ali povreda nije bila ni malo naivna.

Mladi golman Dinama i Hrvatske reprezentacije srušio se na travu, a lekarska ekipa odmah je potrčala u pomoć. Stigla je i ekipa Hitne pomoći, Zadro je ustao, ali više nije mogao nastaviti igru.

Mislav Zadro
foto: Printskrin Instagram

Inače, Zadro je u aprilu potpisao profesionalni ugovor sa Dinamom, a kada su ga pitali koji će broj nositi na dresu rekao je:

"Ako je jedinica zauzeta, rado bih nosio broj 91", aludirao je mladi golman na godinu pogibije dede i strica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track