BORBA ZA TROFEJ: Veliki derbi između Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba u finalu
Foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović

kup prijateljstva

BORBA ZA TROFEJ: Veliki derbi između Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba u finalu

Fudbal -

U finalu fudbalskog Kupa prijateljstva 2021 gledaćemo veliki derbi između Crvene zvezde i Dinamo Zagreba (nedelja, 13:15).

Crvena zvezda je u polufinalu bila veoma ubedljiva protiv Željezničara – 7:0, dok je Dinamo golom svog najboljeg strelca Barišiča uspeo da savlada Spartak iz Subotice minimalnim rezultatom – 1:0.

Biće to tek treći okršaj Zvezde i Dinama na ovom prestižnom turniru, a prvi put da se veliki rivali sastaju u finalu. Dinamo je bio bolji u poufinalu 2014. godine, dok se Crvena zvezda revanširala godinu dana kasnije kada je savladala Zagrepčane takođe u polufinalu turnira.

Posebna pažnja na predstojećem derbiju biće usmerena ka dva najbolja napadača turnira – Aleksandra Kahvića (Crvena zvezda) i Bartola Barišića (Dinamo Zagreb). Zvezdin džin Kahvić je već postigao 8 golova do sada na Kupu prijateljstva 2021 i time postavio apsolutni rekord po broju postignutih golova na jednom turniru, dok je Dinamov golgeter Barišić drugi strelac takmičenja sa 4 pogotka.

Kup prijateljstva
foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović

Veliko finale na programu je u nedelju, 6. juna, sa početkom u 13:15. Direktan TV prenos obezbeđen je na televiziji Sportklub.

Barišić odveo Dinamo u finale

Dinamo Zagreb je prvi finalista Kupa prijateljstva 2021! Modri su u polufinalu savladali Spartak iz Subotice sa 1:0 i tako se revanširali Subotičanima za poraz u grupnoj fazi takmičenja.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 9. minutu kada je Bartol Barišić postigao jedini gol na današnjem meču. Bio je to četvrti gol Barišića na ovogodišnjem turniru.

Kup prijateljstva
foto: Soccerbet Kup prijateljstva/Dragana Stjepanović

Spartak je imao tri veoma dobre šanse da stigne do izjednačenja, a sve tri su došle posle kornera. Međutim, u sva tri navrata, udarac igrača Spartaka je prošao tik pored stative.

Zvezda ubedljiva protiv Željezničara

Crvena zvezda se plasirala u finale Kupa prijateljstva 2021 pošto je u polufinalu ubedljivo savladala ekipu Željezničara – 7:0.

Crveno-beli su rešili pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Nezaustavljivi Aleksandar Kahvić i kapiten Nikola Knežević postigli su po dva gola u prvih 25 minuta, a Marko Stojanović je u 30. minutu postigao peti pogodak za crveno-bele.

U nastavku meča, beogradski tim postigao je još dva gola. Luka Bošković je provisio na 6:0 u 48. minutu, dok je Ignjat Brajić golom u 64. minutu postavio konačan rezultat – 7:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track