FILIP HOLENDER PRED POČETAK EP: Bitno je da igramo naš stil igre i da uživamo u tome!
Foto: www.partizan.rs

IZJAVA

FILIP HOLENDER PRED POČETAK EP: Bitno je da igramo naš stil igre i da uživamo u tome!

Fudbal -

Mađarski fudbaler Filip Holender rekao je danas da će njegova reprezentacija na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati svoj stil igre i da će pokušati da favoritima u grupi što više oteža posao.

Madjarska se nalazi u Grupi F zajedno sa selekcijama Francuske, Nemačke i Italije.

"S najboljim ekipama smo u grupi, daćemo sve od sebe i videćemo na kraju šta će biti. Bitno je da mi igramo naš stil igre i da uživamo u tome, a na kraju ćemo videti šta možemo da uradimo", rekao je Holender za sajt Partizana.

"To jesu najjače ekipe, ali ne želim da razmišljam o tome na taj način, već isključivo o nama i na koji način možemo da im otežamo situaciju, što više i kroz svaku utakmicu", dodao je on.

Po mišljenju igarača Partizana, Francuska je jedan od favorita za osvajanje turnira.

"Ali opet, u fudbalu nikad ne znaš šta može da se desi... videćemo", dodao je on.

Reprezentativci Madjarske imaće priliku da zaigraju i pred domaćom publikom, što im daje dodatnu motivaciju.

Partizan, Nemanja Jović, Filip Holender
foto: Starsport

"Igraćemo dve utakmice na našem stadionu, pred našim navijačima. Mnogo mi je drago zbog toga, jer smo uložili ogroman trud kroz kvalifikacije, koje su baš dugo trajale. To je pozitivna stvar, naravno, i biće odlično igrati pred navijačima. Bar je tako za sad", rekao je Holender.

On je istakao da je velika čast za svakog fudbalera da sa svojom reprezentacijom može da igra na Evropskom prvenstvu.

"Tada se ne postavlja pitanje možeš li, već se jednostavno to podrazumeva, pre svega, kao čast i nagrada za dobre igre", rekao je Holender.

"Iako će start nove sezone za moje saigrače početi ranije, 14. juna, kada počinju pripreme, to mi neće predstavljati problem jer smo i mi od šefa dobili slobodne dane, te ću imati dovoljno vremena da odmorim i da se spremim za novu sezonu", naveo je Holender.

Osvrnuo se i na reprezentaciju Srbije koja se nije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, ali se bori za učešće na Svetskom prvenstvu 2022. godine.

"Za Srbiju smatram da ima fantastične igrače, kao što sam u više navrata rekao. Imaće uspehe u budućnosti, u to sam siguran", rekao je fudbaler Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track