NEMANJA VIDIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Plašim se da će Crvena zvezda doživeti scenario OFK Beograda!
Foto: Koca Sulejmanović, Profimedia

intervju

NEMANJA VIDIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Plašim se da će Crvena zvezda doživeti scenario OFK Beograda!

Fudbal -

Nemanja Vidić, legendarni kapiten Mančester junajteda i jedan od najboljih fudbalera u istoriji Premijer lige, ekskluzivno za Kurir pričao je o novim dešavanjima u srpskom fudbalu.

Kako ocenjujete dešavanja u svojoj Crvenoj zvezdi? Složićete se, ipak, da Zvezda poslednjih godina beleži odlične rezultate u domaćem prvenstvu, a što je najvažnije i u Evropi.

"Kao navijač i neko ko je svoju mladost proveo u Crvenoj zvezdi, mnogo mi je drago što klub osvaja titule i igra u Evropi, ali se plašim da nas ti uspesi ne koštaju mnogo jednog dana. Imali smo priliku da vidimo slično u bliskoj prošlosti. Mislim da je krajnje vreme da se proveri odakle novac pojedinim ljudima dok su klubovi i dalje u velikim dugovima, pa ko je kriv i za toliko dugovanje Crvene zvezde. Svi znamo, Zvezdini navijači isto znaju, ali niko se ne bavi tim slučajem. Svi ćute. Odgovornost mora da postoji. Ne mogu da razumem da u našem fudbalu igrači koji nemaju tržišnu vrednost imaju plate 600.000 evra plus bonuse. Primera radi, Crvena zvezda poslednjih godina nema nijednog igrača ispod 21 godine u važnim utakmicama u prvom timu. Prosek godina startnih 11 igrača je, čini mi se, 28 godina. Šta ostaje posle takve politike kluba i trenera koji nemaju razumevanja za mlade igrače? Ko će da pravi nove reprezentativce? Ja sam bio kapiten Zvezde sa 20 godina, Stanković još mlađi. U eri transfera od sto miliona evra, Zvezda konstantnim igranjem u Ligi šampiona i Ligi Evrope, uz osvojene četiri titule, ne može da proda igrača ni za pet miliona evra. Zato mislim da će dugovi Zvezde jos rasti i sve više se plašim scenarija OFK Beograda. Nadam se da grešim".

Stadion, Rajko Mitić, Stadion Rajko Mitić, Stadion Partizana, Partizan, Humska, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Zanimljivo je da ni Zvezda, ni Partizan, kao dva najveća kluba, nemaju svoje kandidate za predsednika FSS, a i jedni i drugi javno etiketiraju ostale kandidate i prozivaju ih da su zvezaši ili partizanovci.

"Zvezda i Partizan obično predlažu svoje kandidate i bore se za svoje interese, a ne interese srpskog fudbala. U fudbalu imamo mnogo ljudi sa sumnjivim namerama, poternicama i sudskim procesima, koji su bili i još su povezani s kriminalcima. Pa naša dva od poslednja tri predsednika FSS se krivično gone. Jedan je bio u bekstvu, pa u pritvoru zbog malverzacija, a poslednji ima još ozbiljnije optužbe. Možda bi država mogla da sledi primere Poljske i Engleske, koji su rešili svoje probleme".

Nemanja Vidić
foto: @starsport

Ceo intervju Nemanje Vidića može se pročitati u štampanom izdanju Kurira od nedelje 6. juna.

Kurir sport / G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track