CIRKUS KOJI NEMA KRAJ Srpski fudbal dobija novog predsednika TEK ZA ČETIRI MESECA! A, do tada su u planu velika LOBIRANJA!
Foto: Fudbalski Savez Srbije

dalji koraci

CIRKUS KOJI NEMA KRAJ Srpski fudbal dobija novog predsednika TEK ZA ČETIRI MESECA! A, do tada su u planu velika LOBIRANJA!

Fudbal -

Predstojeća skupština Fudbalskog saveza Srbije, zakazana za 30. jun, ipak neće birati novo rukovodstvo srpskog fudbala

Umesto novog predsednika - izbori! To će gotovo izvesno biti epilog skupštine Fudbalskog saveza Srbije koja je zakazana za 30. jun.

Saznanja Kurira govore da u junu nećemo dobiti novo rukovodstvo Saveza. Umesto toga sledi nam raspisivanje izbora na svim nivoima. U fudbalskom svetu to znači: biranje rukovodstava u opštinskim, gradskim, područnim i regionalnim savezima. Kada se sve to završi, onda sledi nova skupština FSS, koja tada bira nove čelnike.

Kada se sve to stavi u vremenski kontekst, novoizabranog predsednika možemo da očekujemo u septembru! Do tada će v. d. predsednika Nenad Bjeković nastaviti da vodi srpski fudbal. Istovremeno počeće i aktivna kampanja svih oni koji žele da se uključe u izbornu trku.

Skupština FSS
foto: Dado Đilas

Za sada je nekoliko stvari izvesno - Nenad Bjeković ne može da se kandiduje za predsednika (zbog starosne granice), Rasim Ljajić je jedan od onih koji žele u fotelju, Nemanja Vidić je takođe zainteresovan, ali uz korenite promene u svim strukturama FSS, Marko Pantelić ne odustaje od bitke za FSS, pa je moguće i njegovo aktivno angažovanje... A sigurno će biti i novih imena. Dugo je leto.

Sigurno je samo da sledi zanimljiva borba. Mesto predsednika FSS po mnogima je među deset najvažnijih i prestižnijih funkcija u celoj državi.

Ljajić u tišini krči put ka fotelji FSS

Rasim Ljajić trenutno se kotira kao favorit u trci za predsednika FSS. Ipak, to je tek početak trke koja će da traje nekoliko meseci. Nekadašnji ministar, ali i fudbalski radnik javno je rekao da želi na mesto rukovodioca Fudbalskog saveza Srbije. Dobio je podršku svog kluba Novoga Pazara, ali tu se završila javna priča o svemu tome.

Međutim, saznanja našeg lista govore da Ljajić radi intenzivno na pridobijanju i drugih bitnih faktora u trci za mesto predsednika. Potpuno je jasno da će za tu poziciju biti potrebno imati uz sebe Crvene zvezdu, Partizan, ali i podršku Dragana Stojkovića, koji se u reprezentaciji pita za "malo više" od same seniorske selekcije.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track