EURO 2020: Modrić i Perišić ponovo sa Hrvatskom, ali nema Sose
Foto: Profimedia

EVROPSKO PRVENSTVO 2021

EURO 2020: Modrić i Perišić ponovo sa Hrvatskom, ali nema Sose

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske na predstojećem Evropskom prvenstvu igraće bez Borne Sose, a za selekciju neće nastupati ni Mario Mandžukić i Ivan Rakitić, koji su se ranije povukli.

Sosa, fudbaler Štutgarta, prvobitno je odlučio da igra za Nemačku, ali je zbog propisa Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa), ostao bez te mogućnosti.

Nakon svega, Sosa se izvinio i "stavio na raspolaganje" selekciji Hrvatske, ali je vodja srebrne generacije iz Rusije, selektor Zlatko Dalić odlučio da 23-godišnjeg fudbalera ne vodi na prvenstvo Evrope.

Mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da je Sosa jedan od najboljih igrača na ; poziciji levog beka, još od Roberta Jarnija, koji je 90-tih godina igrao za Juventus i Real Madrid.

Euro 2020, Evropsko prvenstvo, fudbal, trofej
foto: Profimedia

Sa Bornom Barišićem, Domagojem Bradarićem i Joškom Gvardiolom, Dalić je rekao da "Hrvatska ima svetlu budućnost na levom beku".

Sosa je mogao da bude jedno od svežih lica hrvatske ekipe u kojoj su samo šestorica igrača iz tima koji počeo finale Svetskog prvenstva 2018. godine.

Glavni deo reprezentacije i dalje čine iskusni vezni igrači Luka Modrić (Real Madrid) i Ivan Perišić (Inter).

Aktuelni svetski vicešampion u poslednje vreme beleži slabije rezultate, a nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počeo je porazom od Slovenije (0:1).

Hrvatska će takmičenje na Evropskom prvenstvu početi 13. juna kada će na Vembliju igrati protiv Engleske. Nakon toga će, u Grupi D u Glazgovu igrati protiv Češke i Škotske.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track