OVDE SAM REKAO STOP NATO PAKTU: Gađali su Srbiju, a iz Piksija je pokuljao bes! VIDEO
Foto: Stefan Stojanović, Printscreen

stigle ga emocije

OVDE SAM REKAO STOP NATO PAKTU: Gađali su Srbiju, a iz Piksija je pokuljao bes! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije je u Japanu, gde, posle remija sa Jamajkom (1:1) u petak od 12:25 igra prijateljski meč sa Japanom u okviru Kirin kupa.

Izašli su fudbaleri na teren Univerzitetskog stadiona u Kobeu, koji dobro pamti selektor Srbije. Nekada je Dragan Stojković tu igrao u dresu Nagoje.

"Ovo je Univerzitetski stadion, imaju u blizini još jedan koji služi za bejzbol, a mi ćemo protiv Japana igrati na novom koji je izgrađen uoči Svetskog prvenstva 2002. godine", rekao je Stojković.

Pogotovo se seća jednog duela iz 1999. godine. Tada je na gostovanju Nagoja pobedila sa 2:0, a u 89. minutu Stojković je imao spektakularnu asistenciju

"Ovde sam igrao sa Nagojom protiv Visela, sećam se te akcije, lopte koja je došla sa desne strane, primio sam je mekano, dodao do Fukude koj je lako pogodio mrežu U tom trenutku kao da je nešto eksplodiralo u meni", prisetio se Piksi.

Tada je u toku bila NATO agresija na Srbiju. U našoj zemlji se fudbal i dalje igrao, neki fudbaleri su jedva preživeli gađanja NATO pakta, a veliki as je u Japanu bio jedan od onih koji su pozivali na kraj intervencije.

On je posle asistencije i pogotka skinuo dres, a na majici ispod je bila ispisana poruka.

Sada ga je trening na istom stadionu podsetio na te dane i na eksploziju emocija 1999. godine.

"Skinuo sam dres, a ispod je bila majica na kojoj je pisao "Nato, zaustavite udare" na engleskom jeziku. Kao da sam sav bes izbacio iz sebe. Pitali su me posle utakmice za komentar, nisam hteo da ulazim u detalje, samo sam rekao da je to bio gest kojim sam jasno pokazao šta mislim o bombardovanju svoje zemlje", rekao je selekor Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track