POČINJE FUDBALSKI SPEKTAKL NA STAROM KONTINENTU: Italija i Turska večeras (21.00) u Rimu otvaraju Evropsko prvenstvo
Foto: Profimedia

EVROPSKO PRVENSTVO 2021

POČINJE FUDBALSKI SPEKTAKL NA STAROM KONTINENTU: Italija i Turska večeras (21.00) u Rimu otvaraju Evropsko prvenstvo

Fudbal -

Evropsko fudbalsko prvenstvo, posle godinu dana odlaganja zbog pandemije korona virusa, počinje večeras u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Ovaj šampionat Evrope igraće se u 11 dražava, odnosno u 11 gradova, a titulu prvaka braniće selekcija Portugala koja je u finalu prošlog Evropskog prvenstva pobedila Francusku sa 1:0.

Kao i na prošlom EP, učestvovaće 24 ekipe koje će biti podeljene u šest grupa. Prve dve reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane, proći će u osminu finala.

Svakom timu će po utakmici biti dozvoljeno po pet izmena, umesto tri, a Evropska fudbalska unija je dozvolila selektorima da pozovu 26 igrača.

Euro 2020, Evropsko prvenstvo, fudbal, trofej, Uefa
foto: Profimedia

Na Evropskom prvenstvu prvi put će se koristiti i VAR tehnologija.

EURO će se igrati u Amsterdamu, Bakuu, Budimpešti, Bukureštu, Glazgovu, Kopenhagenu, Londonu, Minhenu, Rimu, Sevilji i Sankt Peterburgu.

Španija i Nemačka su rekorderi sa po tri evropske titule, Francuska je dva puta bila prvak, a titulu šampiona Evrope osvajali su i SSSR, Italija, Čehoslovačka, Holandija, Danska, Grčka i Portugal.

Ko će biti pobednik ovog Evropskog prvenstva znaće se 11. jula uveče kada će na Vembliju biti odigrano finale.

Euro 2020, Evropsko prvenstvo, fudbal, trofej
foto: Profimedia

Večeras (21.00) u Rimu Evropsko prvenstvo otvaraju Turska i Italija - Azuri su među favoritima iz senke, dok su Turci najmlađa reprezentacija na šampionatu. Kvota na Italiju je 1,63, na Tursku 6,25, a na iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Turska - Italija.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track