GDE KARIJERU NASTAVLJA STEVAN JOVETIĆ? Grobari se nadaju povratku u Partizan, a evo šta crnogorski fudbaler misli! FOTO
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

GDE KARIJERU NASTAVLJA STEVAN JOVETIĆ? Grobari se nadaju povratku u Partizan, a evo šta crnogorski fudbaler misli! FOTO

Fudbal -

Fudbaler Monaka Stevan Jovetić rekao je danas da razmatra mogućnost povratka u italijansku Seriju A, gde je svojevremeno igrao za Fjorentinu i Inter.

"Igrao sam gotovo sedam godina u Italiji, u Fjorentini i Interu. Italija mi je uvek bila kao druga kuća. Voleo bih da se vratim, ali imam još zanimljivih ponuda iz drugih zemalja i videćemo. Uskoro ću odlučiti", rekao je Jovetić za Tutosport.

Crnogorski reprezentativac je 2008. godine iz beogradskog Partizana prešao u Fjorentinu, za koju je do 2013. godine odigrao 135 utakmica i postigao 40 golova.

Stevan Jovetić, Crna Gora
foto: Reuters

Za Inter je igrao od 2015. do januara 2017. godine, kada je otišao na pozajmicu u Sevilju, a za milanski klub odigrao je ukupno 33 utakmice i postigao sedam pogodaka.

Igrao je još za Mančester siti, a u Monako je prešao u avgustu 2017. godine, kada je potpisao četvorogodišnji ugovor, koji mu ističe 30. juna.

Italijanski mediji spekulišu da bi 31-godišnji Jovetić mogao da predje u Lacio.

Za napadača Fjorentine Dušana Vlahovića zainteresovan je Juventus, kao što je svojevremeno bio zainteresovan za Jovetića.

Stevan Jovetić
foto: Reuters

"To je slična situacija, ali ja nikada nisam bio u iskušenju da predjem u Juventus iz Fjorentine, pošto nisam želeo da izdam navijače. To su lične odluke, nisam iznenadjen što vrhunski klub kakav je Juventus želi Vlahovića, koji ima brzinu, jačinu i oko za gol", naveo je Jovetić.

"On će sa Erlingom Halandom biti najbolji napadač u narednih nekoliko godina. On je potencijalno spreman za Juventus, ali kada je tako mlad, najvažnije je da konstantno igra. Ako predje u Juventus, tamo će imati konkurenciju i zbog toga bih, da sam na njegovom mestu, ostao još godinu dana u Fjorentini", dodao je Jovetić.

Ipak, kako je preneo renomirani sajt za transfere fudbalera "Transfermarkt", veliko interosvanje za Jovetića pokazao je i Partizan koji u poslednje vreme ozbiljno radi na povratku bivših igrača.

Koliko je to realno u ovom trenutku pitanje je, ali ono što svakako može da "prevagne" da crnogorski reprezentativac ponovo obuče crno-beli dres jeste velika ljubav prema klubu iz Humske koju on ne krije još od odlaska iz kluba.

Stevan Jovetić
foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track