BOBAN SE SETIO MAKSIMIRA I SRBA: Psovao sam, udarao i NE KAJEM SE! Hteo sam da RATUJEM za Hrvatsku!
Foto: Printskrin

pamti svaki detalj

BOBAN SE SETIO MAKSIMIRA I SRBA: Psovao sam, udarao i NE KAJEM SE! Hteo sam da RATUJEM za Hrvatsku!

Fudbal -

Zvonimir Boban legendarni hrvatski fudbaler ponovo se prisetio nemilih scena sa Maksimira nikad odigranoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu 1990 godine.

Scene na Maksimiru ostaće upamćene za sva vremena zbog velikih nereda i mnogi tvrde da je baš na toj utakmici počeo raspad velike Jugoslavije.

Tog 13. maja 1990. godine Boban je "kung-fu" udarcem napao policajca baš na terenu.

"Ne kajem se, nimalo. Bila je to borba za slobodu protiv režima. I to nije bilo protiv Srba, nije bilo ni protiv koga. Nije ispravno udariti nikog, ali sam i ja dobio udarac pre toga. Psovao sam ih na najgori način", rekao je Boban

Boban je bio iznenađen daljim dešavanjima i ratniom vihorom u bivšoj Jugoslaviji.

"Nismo očekivali da će se to kasnije pretvoriti u rat, bio sam premlad i glup da bih to video. Očekivali smo labavu konfederaciju" objasnio je legendarni fudbaler

Godinu dana posle tog poteza prešao je u Milan, ali kako kaže razmišljao je odmah da se vrati i bori kod kuće.

"Možda mi je moja priča o 13. maju olakšala dušu zbog tog pitanja. Ponosan sam, čak i ako smo bili privilegirani što smo igrali fudbal. Bilo je presudno da kažemo nešto o svojoj hrvatskoj stvari. Hrvatska je bila neka vrsta neželjenog deteta Evrope".

Vicešampioni sveta Hrvati pod imperativom su pobede danas (18.00) protiv Češke, posle poraza od Engleza u prvoj rundi. Česi su savladali Škotsku, ali nisu bili ubedljivi. Kvota na Hrvatsku je 2,30, na Češku 3,35, a na iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hrvatska - Češka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track