MOJ PRVI AUTO (6) Mustafa Hasanagić: "Opel rekord" sam dobio na poklon kad smo tukli Mančester!
Foto: Starsportphoto, Privatna Arhiva

Serijal Kurira

MOJ PRVI AUTO (6) Mustafa Hasanagić: "Opel rekord" sam dobio na poklon kad smo tukli Mančester!

Fudbal -

Legendarni fudbaler Partizana u Kurirovom serijalu "Moj prvi auto" prisetio se svog četvorotočkaša, a uz to otkrio kakav je vozač i šta danas vozi.

Pre 55 godina, tog 13. aprila 1966, Beograd je podrhtavao. Partizan je srušio slavni Mančester junajted i plasirao se u finale Kupa evropskih šampiona.

Na stadionu JNA, "parni valjak" je u svemu nadvisio engleskog giganta i golovima Hasanagića i Bečejca ispisao istoriju. Upravo se Mustafa Hasanagić za Kurir prisetio svog automobila iz tog perioda.

Opel rekord
foto: Profimedia

- Za pobedu nad Mančesterom od Engleza sam dobio poklon "opel rekord". Bili su oduševljeni mojom igrom i pokazali divan gest. To je ujedno bio moj prvi auto - prisetio se Hasanagić i dodao:

- Podseća me na mančestersku ljubav. Dugo sam ga vozio. Jedan od poznatijih je bio u to vreme.

Kasnije ste sigurno vozili razne automobile?

- Od te 1966. mnoga kola sam promenio. "Mercedes", "volvo", "sitroen"... Kao i svaki mlad čovek, obožavao sam automobile.

Mustafa Hasanagić
foto: Printskrin

Šta danas vozite?

- Pre dva meseca sam slavio jubilarni 80. rođendan, pa sam svojim "reno kliom" otišao na Zlatarsko jezero. Skroman auto, ali taman kakav mi treba u ovim godinama.

Kakav ste vozač?

- Kad sam bio mlađi, voleo sam da vozim brže, kao i sva omladina, pa tako i ja. Taj adrenalin je uvek prijao, iako to može biti opasno. Iz Priboja sam, tu je čuvena Ibarska magistrala. Znao sam i po njoj da dam gas, ali na svu sreću, prošao sam bez ikakvih incidenata. A vremenom, kako su godine išle, tako je i žar u vožnji bio sve manji - jasan je Hasanagić.

Lična karta

Ime: Mustafa Hasanagić. Rođen: 20. aprila 1941. u Priboju. Sport i pozicija: fudbal, napadač. Klubovi: FAP (1958-1962), Partizan (1962-1969), Servet (1969-1970), Đo de Fon (1970-1971). Reprezentacija: Jugoslavija (1966-1969).

D. L. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track