LALE ODRŽALE ČAS FUDBALA: Holanđani lako do pobede nad Austrijom i nova tri boda na EP! VIDEO
Foto: EPA

grupa c

LALE ODRŽALE ČAS FUDBALA: Holanđani lako do pobede nad Austrijom i nova tri boda na EP! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Holandije osigurali su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Amsterdamu pobedili selekciju Austrije sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe C.

Strelci za pobednički tim na "Johan Krojf Areni" bili su Memfis Depaj u 11. minutu sa penala i Denzel Damfris u 67. minutu.

Holandija sada ima šest bodova, Ukrajina i Austrija po tri, dok je Severna Makedonija bez bodova.

Holandija je povela u 11. minutu golom Depaja sa penala. Prethodno je David Alaba na ivici kaznenog prostora nagazio Damfrisa, da bi sudija nakon gledanja snimka pokazao na belu tačku.

Nakon toga nije bilo velikih uzbudjenja na "Johan Krojf Areni" sve do finiša poluvremena kada su Depaj i Djordjino Vajnaldum propustili dobre šanse da dupliraju prednost Holandije.

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je u 67. minutu posle kontranapada Holandije. Depaj je sjajno poslao loptu ka Malenu koji je izbegao ofsajd zamku i potom uposlio Damfrisa kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Austrije.

Ukrajina je ranije danas u istoj grupi pobedila Severnu Makedoniju sa 2:1.

U trećem kolu Grupe C sastaće se Ukrajina i Austrija, odnosno Severna Makedonija i Holandija.

1 / 4 Foto: EPA

Tok meča:

Kraj!

81. minut - Odrađuju Holanđani posao. Dobro se nose sa blagom inicijativom Austrije i bez problema brane svoj gol za sada.

72. minut - Umalo autogol Vajndala. Kalajdžić je tukao glavom posle kornera, a nakon flipera je lopta prošla pored stative.

67. minut - GOOOOOOOL HOLANDIJA! Akciju je pokrenuo Depaj koji je jednim "balonom" otvorio autoput Malenu koji je istrčao sve do šesnaesterca, a onda uposlio Damfriza koji nije imao problema da pogodi mrežu!

65. minut - Trostruka izmena u reprezentaciji Holandije, Ake je na terenu umesto Blinda, Malen umesto Veghorsta, a Vajndal umesto Van Anholda.

61. minut - Dvostruka izmena kod Austrije, izašli su Gregorič i Lajmer, a ušli Kalajdžić i Griliš.

60. minut - Posle jednog sata igre Holandija je izvela prvi korner na utakmici, a onda i velika opasnost. Lopta je odskakala po kaznenom prostoru Austrije, probali su prvo Veghorst, a onda i De Liht, ali nisu uspeli da ubace loptu u mrežu.

52. minut - Prvi korner imala je tek sada Austrija, izveo ga je Alaba, ali je lopta završila u rukama Stekelenburga.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Okončan je prvi deo igre.

44. minut - Šta je sada Depaj promašio! Veghorst je u jednoj dobroj i brzoj kontri uspeo da primiri loptu, nastavi sa njom, a onda da je prebacio na drugu stranu gde je Depaj, totalno sam, uspeo da prebaci okvir gola sa pet metara.

Holandija
foto: EPA

35. minut - Evo i prvog udarca na gol "lala". Hintereger je je raspalio sa nekih 30 metara, ali je to otišlo iznad prečke.

33. minut - Trenutno gledamo utakmicu bez previše zanimljivih detalja, Holandija većinom ima loptu u nogama i Austrijanci ne uspevaju da urade nešto više po pitanju minusa u kojem se nalaze.

25. minut - Depaj kao iz topa sa ivice šesnaesterca, mnogi su pomislili da je gol, ali lopta je završila u spoljni deo mreže.

23. minut - Do sada, samo Holanđani prete i bliži smo udvostručenju prednosti nego poravnanju.

11. minut - GOOOOOOL! Memfis Depaj donosi prednost Holandiji sa bele tačke.

10. minut - Penal za Holandiju! Damfriz je nagažen na stopalo u samom uglu kaznenog prostora i to je jedanaesterac!

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Holandija: Stekelenburg – Damfris, De Vrij, De Liht, Blind, Van Arnholt – De Ron, Vajnaldum, De Jong – Depaj, Veghorst.

Austrija: Bahman – Lajner, Dragović, Hintereger, Ulmer – Baumgartner, Šlager, Lajmer, Alaba – Sabicer, Gregorič.

U pitanju je duel dve prvoplasirane ekipe grupe C, pošto su obe startovale sa pobedama u prvom kolu Evropskog prvenstva.

"Lale" su pred svojim navijačima bile bolje od Ukrajine rezultatom 3:2 u verovatno najdinamičnijem meču dosadašnjeg toka turnira.

Frank de Bur je dokazao svima da promena sistema igre nije bila bez podloge, jer je Holandija izgledala fantastično.Austrija je bila bolja na startu od Severne Makedonije rezultatom 3:1, ali je u tom susretu izgubila temperamentnog Marka Arnautovića. Srbin u taboru Austrijanaca je dao treći gol za svoju selekciju, a onda vređao Makedonca Alioskog, zbog čega ga je UEFA suspendovala. Meč u Amsterdamu sudiće izraelski arbitar Orel Grinfeld, a mi ćemo sva dešavana pratiti iz minuta u minut.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track