ZVEZDAN TERZIĆ PROGOVORIO O POJAČANJIMA: U narednim danima ćemo realizovati još dva dolaska
Foto: Zorana Jevtić

PLANOVI

ZVEZDAN TERZIĆ PROGOVORIO O POJAČANJIMA: U narednim danima ćemo realizovati još dva dolaska

Fudbal -

Na današnjoj sednici Skupštine Crvene zvezde delegatima se obratio i generalni direktor Zvezdan Terzić.

On je u svom izlaganju govorio na razne teme koje se tiču Crvene zvezde.

"Već smo krenuli u pripreme za narednu sezonu. Sačuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, u narednim danima ćemo realizovati još dva dolaska. Niko od nosioca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsku ponudu. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkuretan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona - rekao je Zvezdan Terzić, pa nastavio:

- Danas je sedam godina od kako sam došao da rukovodim voljenim klubom i stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na pet osvojenih šampionskih titula i četiri grupne faze Uefa takmicenja. Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027 i videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo pet novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu Uefa takmicenja! Što se sportskih rezultata tiče, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno", rekao je Terzić i dodao:

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

"Ovog puta Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog Korone i uslovljene promene formata kvalifikacija, sve tri utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš. Bez poraza u regularnom delu ali posle 1-1 sa Omonijom u gostima i penal ruleta, izgubili smo šansu da igramo plej of za Ligu šampiona. Kao drugi u grupi Lige Evrope, iza nemačkog Hofenhajma, a ispred češkog Libereca i belgijskog Genta, plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja. U februaru mesecu smo imali istorijski dvomeč sa sedmostrukim šampionom Evrope AC Milanom, i neporaženi izašli iz tih duela, ali zbog gola u gostima Milano je prošao dalje. Opšte mišljenje - nezasluženo. Zvezda je bila bolja iako je u oba meča završnicu meča igrala sa igračem manje i baš u tom delu meča pritiskala i napadala Milan, za ponos svih Zvezdaša. Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji", zaključio je Terzić.

(Kurir sport/FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja