GEST ZA DIVLJENJE: Radnički sa Novog Beograda ispao iz lige, a zatim se zahvalio FSS i svim klubovima
Foto: Privatna arhiva

Primer koji treba svi da slede

GEST ZA DIVLJENJE: Radnički sa Novog Beograda ispao iz lige, a zatim se zahvalio FSS i svim klubovima

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički sa Novog Beograda primer je kako bi sport, samim tim i fudbal, trebalo shvatati.

Iako su fudbaleri ovog kluba ispali iz Omladinske lige Srbije, Novobeograđani nisu, po običaju, osuli drvlje i kamenje, tražeći krivce u svima i svakome. Naprotiv, klub se oglasio saopštenjem u kome se zahvalio svima.

"Fudbalski klub Radnički Novi Beograd pohvaljuje izvrsne ljude Fudbalskog saveza Srbije kao organizazora impresivnog takmičenja "Omladinska liga Srbije". Naročito se zahvaljujemo takmičarskim organima, sudijskoj organizaciji i delegatima, koji su svojom profesionalnošću doprineli da ovo fenomenalno takmičenje bude možda i najkvalitetnije u Srbiji.

Hvala svim fudbalskim klubovima, učesnicima Omladinske lige Srbije u sezoni 2020/2021 na prijateljskom, sportskom pristupu prema Radničkom. Svojim verodostojnim i primerenim odnosom svi klubovi su pokazali zašto su sa pravom učesnici ovog prestižnog takmičenja.

Naš skroman "fidbek" je da sve što smo videli, čuli i osetili bitisanjem u okruženju najboljih timova, korisno je uticalo na naše modelovanje u radu sa mlađim kategorijama. Sticanjem novih znanja, iskustva i sposobnosti stekli smo nove vrednosti, zamenili stara ograničavajuća uverenja i time svesno poboljšali identitet kolektiva.

Pripadnost Omladinskoj ligi Srbije doprinela je povezanosti izmedu klubova i zajedničke ljubavi prema fudbalu. Obezbedila je sigurnost, pružila neizvesnost i raznovrsnost igre i dala na značaju procesu stvaranja budućih profesionalaca.

Na vremenskoj liniji iz naše percepcije, kratkoročno nismo uspeli da ispunimo cilj, dok dugoročno ta ista vremenska linija nam jasno pokazuje da smo na najboljem mogućem putu razvoja da u što kraćem periodu nađemo najbolja moguća rešenja u ostvarivanu vizija, želja i namera.

Saosećamo sa klubovima koji su ispali i radujemo se sa ekipama koje nastavljaju takmičenje", stoji u saopštenju "Majstora" sa Novom Beograda koje je potpisao predsednik kluba Aleksandar Bulić.

Bulić je ove godine postao predsednik kluba koji ima istoriju dugu čak 101 godinu.

"U 101. godini kluba, a mojoj prvoj sezoni na čelnoj poziciji, sagledavajući proteklu sezonu prezadovoljan sam postignutim. Dolaskom iz inostranstva, primenjujući principe sportskog "couchinga" kao nove metodologije tj. nauke uspešnosti u radu i komunikaciji sa sportistima. Jedina žal je za gledaocima zbog pandemije COVID 19", poručio je u izjavi predsednik Radničkog sa Novog Beograda Aleksandar Bulić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track