Najnovije vesti

ZVEZDAN TERZIĆ POSLE SASTANKA UPRAVA ZVEZDE I PARTIZANA: Nećemo da nas FSS reketira i uzima procente od transfera!
Foto: Starsport©

KOMENTAR POSLE SASTANKA

ZVEZDAN TERZIĆ POSLE SASTANKA UPRAVA ZVEZDE I PARTIZANA: Nećemo da nas FSS reketira i uzima procente od transfera!

Fudbal
14:54h

Povodom jučerašnjeg sasatanka "večitih" oglasio se i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Terzić je u svojoj izjavi rezimirao sastanak čelnika Zvezde i Partizana.

Podsetimo, rukovodstva Crvene zvezde i Partizana održala su sastanak sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za dva kluba.

Sastanak je održan u duhu dobrih odnosa koje najveći klubovi naše zemlje treba međusobno da neguju.

164. večiti derbi
foto: Starsport©

"Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige.

Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.

Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost.

Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebamo svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o nasim sudbinama.

Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova. Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Superlige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od tv prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera što je nedopustivo, da administracija FSS ne trosi naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari.

Nadamo se da je jučerasnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala", stoji u izjavi Zvezdana Terzića.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja