ISTORIJSKA PRODAJA U HUMSKOJ: Partizan čeka 10 MILIONA evra
Foto: Profimedia

odlična sezona u španiji

ISTORIJSKA PRODAJA U HUMSKOJ: Partizan čeka 10 MILIONA evra

Fudbal -

Fudbaler Umar Sadik mogao bi ovog leta da obraduje upravu Partizana ukoliko bi izdejstvovao primamljiv transfer iz Almerije u neki jači klub zahvaljujući kojem bi i vicešampion Srbije imao velike koristi.

Pozamašan je niz klubova koji je interesuju za potpis nigerijskog napadača, čiji nastup je u debitantskoj sezoni u Španiji propraćen ua velikim ovacijama.

Partizan je pre godinu dana prodao Sadika u Almeriju za 5.000.000 evra i 40 odsto od profita kod sledećeg transfera Nigerijca.

Dakle, ukoliko bi Almerija ostvarila plan i prodala ga za 30 miliona, Partizanovih 40 odsto od ostalih 25.000.000 bi bilo tačno deset miliona evra.

Kada se na tih 10.000.000 doda još pet, koliko je Almerija platila crno-belima prošlog leta, dobija se 15 miliona evra, što je rekordan prihod od prodaje jednog igrača u istoriji Partizana.

Interesovanje za Sadika je prvi pokazao Hetafe koji ne bi mogao da isplati traženih 30 miliona, ali su se sada za Nigerijca zagrejali Viljareal i Sevilja koji su finansijski moćniji..

Španski mediji navode da bi Almerija mogla malo da snizi cenu, ali da ne bi išla ispod 24 miliona evra. U tom slučaju bi Partizan inkasirao još 7.600.000 evra,

Prema informacijama na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", klub iz Humske je najviše u istoriji zaradio prodajom Mateje Kežmana u PSV pre 21 godine, kada su Holanđani platili 14.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track