KUP DRAGANA MANCEA: Deca uživala igrajući fudbal u Zemunu, rodnom mestu legende Partizana
Foto: Privatna Arhiva

sportski spektakl

KUP DRAGANA MANCEA: Deca uživala igrajući fudbal u Zemunu, rodnom mestu legende Partizana

Fudbal -

Turnir za dečake od osam do 12 godina održan peti put, učestvovalo čak 248 ekipa iz sedam zemalja

Pet međunarodni turnir "Dragan Mance Kup 2021" održan je proteklog vikenda u Zemunu. Manifestaciju za dečake od osam do 12 godina, koja je ove godine okupila i 16 timova devojčica, činilo ukupno 248 ekipa iz sedam različitih zemalja

Kup Dragan Mance
foto: Privatna Arhiva

Na terenima Sportskog centra Partizan - Teleoptik u Zemunu prodefilovalo je 3.500 mališana iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Mađarske, Rumunije i Slovenije. Na svečanom otvaranju, učesnike su pozdravili igrači Partizana, Vladimir Stojković, Lazar Marković, Saša Zdjelar, Miloš Jojić, Bojan Ostojić i ostali članovi tima na čelu sa šefom stručnog štaba, Aleksandrom Stanojevićem.

Poznati srpski trener Milovan Rajevac je na zatvaranju takmičenja pružio podršku svim akterima. On je najzapaženijim učesnicima dodelio nagrade zajedno sa Draganom i Goranom Manceom, sinovcem i rođenim bratom Partizanove legende u čiju čast se turnir i održava, kao i Markom Jankovićem, ispred Gradske opštine Zemun.

Kup Dragan Mance
foto: Privatna Arhiva

Tokom tri takmičarska dana je odigrano čak 676 utakmica, a pobedničke pehare osvojili su aduti Blu starsa (2009.godine), Bistrice (2010), Partizana (2011, 2012. i 2013) i Spartaka (2006/07, devojčice).

Najboljim pojedincima čitave manifestacije, prvom strelcu Mihajlu Radoviću iz Bistrice (2010) i najboljem igraču urnira Matiji Živanoviću iz Partizana (2013) obezbeđene su specijalne nagrade - odmor u Pefkohoriju (Grčka), odnosno na Kopaoniku.

Kup Dragan Mance
foto: Privatna Arhiva

Uprkos svim izazovima aktuelnog vremena, organizacija je bila ipak na najvišem nivou i nema dileme da će tako biti i na narednom izdanju ovog međunarodnog turnira.

Kurir sport / D. Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track