Kurir pomaže selektoru: Siniša, uradi nešto

Mršav učinak

Kurir pomaže selektoru: Siniša, uradi nešto

Fudbal -
Na četiri poslednje utakmice selekcije Srbije postignut samo jedan gol. Ne postoji realizacija, niti se stvaraju prilike

Rešenje se mora naći!Nijedan od selektora bilo koje reprezentacije s evropskog kontinenta nema razloga da zavidi kolegi na klupi nacionalnog tima Srbije Siniši Mihajloviću. Za 360 minuta igre pod komandom Mihajlovića, „orlovi“ su postigli samo jedan gol i to onaj koji je dao štoper Neven Subotić protiv Švedske u Stokholmu.Ni asistencije, ni realizacije kod „orlova“, a sledeća utakmica u Glazgovu protiv Škotske je već 8. septembra. Kurir predlaže:

Poziv Bojanu Krkiću

FSS bi morao hitno da obnovi pregovore s Bojanom Krkićem seniorom o priključenju „juniora“ reprezentaciji Srbije. Prema prvom dogovoru, Krkićev otac je morao da se javi Mihajloviću posle razrešenja statusa u Romi, ali to se nije dogodilo i za to nije ponuđeno objašnjenje. Ukoliko bi se Krkić vratio korenima, on bi zaigrao u prolećnim mečevima 2013. godine, jer je nekoliko meseci potrebno da se sredi dokumentacija s FS Španije i FIFA.

Vratiti Lazovića

Kada je trebalo da povuče najveći teret u napadu reprezentacije, Lazović je odlučio da se povuče. Sada je reprezentacija potrebna njemu koliko i on reprezentaciji, jer nezahvalan položaj u Zenitu mora da bude motivacija za novo dokazivanje.

Moliti se za Mrđu

Dragan Mrđa se polako vraća na teren posle oporavka od operacije ligamenata kolena. U 28. godini ne treba ga otpisivati, posebno u Srbiji, gde onih koji mogu pogoditi mrežu ili asistirati nema ni za lek.

Sačekati Klea

Poslednja četiri meča u kvalifikacijama biće šansa da i Kleo dođe pod nacionalnu zastavu, jer tada se stiču osnovi da po pravilniku FIFA zaigra za Srbiju. Kleo je stigao u leto 2008. godine u Zvezdu, tako da će krajem avgusta 2013. godine navršiti pet godina otkako je prijavio boravak u našoj zemlji.

Srbin prvi u NorveškojPred objavu prvog spiska po preuzimanju dužnosti selektora, Mihajlović i njegovi saradnici su proputovali Evropu uzduž i popreko kako bi pogledali sve zanimljive igrače. Na oku skauta bio je i Nikola Đurđić, za koga je na kraju procenjeno da ne bi bio od pomoći. Đurđić, međutim, fenomenalno igra za Hagesund i prvi je strelac prvenstva sa 12 golova na 17 mečeva.Izgubljeni ArnautovićViše strpljenja, posvećenosti i taktičnosti u pregovorima danas bi Srbiji vredelo nekoliko igrača u reprezentaciji. Osim Marka Marina, koji je bez borbe prepušten Nemačkoj i našeg „Austrijanca“ Aleksandra Dragovića, moramo žaliti što smo izgubili perspektivnog centarfora Marka Arnautovića. On je kao 19-godišnji igrač Tventea bio u pregovorima sa FSS, ali je tada njegov otac postavio uslov da zaigra isključivo za A reprezentaciju pod komandom Radomira Antića. Od toga, naravno, nije bilo ništa, jer su Žigić, Pantelić, Lazović i Jovanović bili u prednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track