NA BLED PO FORMU: TSC otputovao na drugi deo priprema!
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

NA BLED PO FORMU: TSC otputovao na drugi deo priprema!

Fudbal -

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole otputovali su u Sloveniju, gde će biti na drugom delu priprema za početak nove sezone u Super ligi Srbije.

TSC putuje na Bled na drugi deo priprema

Na Bledu će fudbaleri TSC ostati do 5. Jula, a tokom boravka planirana su tri pripremne utakmice - 27. juna sa Taborom iz Sežane, 30. juna protiv HNK Šibenik, dok im je 4. jula protivnik ekipa Tuzla Siti.

Na konferenciji za novinare pred put, održanoj u Fudbalskoj akademiji TSC, trener golmana Silard Farago rekao je da je klub doveo nove, mlade igrače koji su se dobro uklopili, a čije je zalaganje na terenu očigledno.

"Krećemo na pripreme u Sloveniju koje će za razliku od prethodnih trajati samo deset dana. U tom periodu odigraćemo tri važne utakmice sa ekipama iz regiona, koje će biti dobre za procenu šta treba da popravimo do početka takmičenja, kako bismo što spremnije dočekali novu sezonu", rekao je on.

Farago je dodao da je ekipa TSC-a u fazi promene formacije igre na 3-4-3, koja, kada se dobro uigra, bude mnogo ofanzivnija.

"Mi želimo da igramo napadački fudbal, a ako budemo dobro koristili ovu formaciju, možemo u toku utakmice da pravimo mnogo šansi, a samim tim i da dajemo više golova", kazao je on.

Farago je izrazio nadu se da će novopridošli igrači na pripremama uspeti da uvežbaju taktičke zadatke i da ih potom primene na terenu.

Kapiten Saša Tomanović ocenio je da je klub i ove godine obezbedio sjajne uslove za treninge.

"Krećemo na drugi deo priprema, gde ćemo imati kontrolne utakmice sa kvalitetnim klubovima iz Bosne, Slovenije i Hrvatske. Očekujem da nam to pomogne da se dobro spremimo i uigrano dočekamo početak prvenstva”, rekao je on.

Napadač Petar Ratkov je izrazio zadovoljstvo prvim delom priprema u Bačkoj Topoli.

"Treninzi su bili teški, ali izdržavamo. Najveći problem je bila vrućina, ostalo je lako", rekao je Ratkov.

TSC je sezonu 2020/21, svoju drugu sezonu u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, završio na petom mestu sa 58 osvojenih bodova iz 16 pobeda, sedam remija i 15 izgubljenih mečeva.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track