KOMŠIJE PRESELILE SVOG FUDBALERA U CRVENU ZVEZDU: Na Marakani u čudu, ne znaju ništa o rumunskom Ronaldu!
Foto: Printskrin/Instagram

transfer ili patka

KOMŠIJE PRESELILE SVOG FUDBALERA U CRVENU ZVEZDU: Na Marakani u čudu, ne znaju ništa o rumunskom Ronaldu!

Fudbal -

Igrač ekipe GAZ Metan voleo bi da zaigra u Srbiji

Danima već rumunski mediji pišu da je Ronaldo Deakonu blizu prelaska u Crven zvezdu.

Pokazali su Francuzi u grupi (i pored kiksa s Mađarima) zašto su ih proglasili za prve favorite EURO, i zadržali taj status. Večeras (21.00) rival im je Švajcarska, a i po kvotama se jasno vidi kolika je razlika u kvalitetu: kec je 1,55, iks 3,90, a dvojka 6,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - Švajcarska

Ofanzivni vezni ekipe GAZ Metan ne bi imao ništa protiv da zaigra u Srbiji, međutim na Marakani su iznenađeni informacijama iz komšiluka.

Ronaldo Deakonu čak je dao i izjavu za portal www.gsp.ro, vezano za svoj eventualni odlazak u Crvenu zvezdu:

- Zvao me je predsednik kluba i rekao da ima ponudu Crvene zvezde za mene. kako mi reče, klubovi su se dogovorili, ostalo je da još i ja dogovorim lične uslove.

Rumunski portal "Fanatik" piše da je Crvena zvezda ponudila 450.000 evra za Ronalda Deakona (24), dok uprava kluba iz Transilvanije traži 600.000 evra za realizaciju transfera. Ronaldo Deakon ima 24 godine, igra na poziciji ofanzivnog veznog i levokrilnog fudbalera, a ugovorom za GAZ Metan vezan je do juna sledeće godine.

Ovo nije prvi put da rumunski mediji povezuju Crvenu zvezdu sa njihovim fudbalerima. U zimu 2017. godine, tadašnji reprezentatvac Rumunije Kristijan Budesku bio je povezivan sa crveno-belima, međutim transfer se izjalovio, a on je završio u redovima kluba FCSB.

Ronaldo Daekonu odigrao je prošle sezone 28 utakmica za GAZ Metan, dao sedam golova i upisao osam asistencija. Karijeru je počeo u fudbalskoj akademiji Hadži, da bi već kao klinac otišao u holandski Fejenord, a potom i u Tvente. Vratio se potom u Rumuniju, zaigrao za Tirgu Mureš, Konkordiju i Sepši, da bi jednu sezonu proveo i u hrvatskoj Gorici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track