Pogodili Žigić, Jovanović, Ljajić, Đuričić...

Golgeter na pomolu

Pogodili Žigić, Jovanović, Ljajić, Đuričić...

Fudbal -
Sedmorica srpskih fudbalera postigla golove za klubove u kojima igraju

Pored Nikole Žigića, koji je za pet minuta na terenu Birmingrmu doneo bod protiv Čarltona, još trojica srpskih fudbalera koji igraju u klubovima na Starom kontinentu upisala su se u listu strelaca u subotu.

Milan Jovanović je postigao vodeći pogodak za Anderleht protiv Mons-Bergema i doprineo pobedi tima iz Brisela rezultatom 2:1. Bio je to njegov prvi gol za "ljubičaste" u ovoj sezoni, a mora se i dodati da je akcija bila kao na soniju, jer su praktično za samo dve-tri sekunde igrači šampiona Belgije razmenili nekoliko pasova "na prvu", a Lanetu je ostalo da završi lak posao.

Reprezentativac Srbije, Filip Đuričić, realizovao je jedanaeasterac za Herenven u remiju "srca" sa Fejnordom 1:1. Tako se tim Marka Van Bastena donekle iskupio za poraz na svom terenu u prvoj rundi od NEC Najmehena.

Efikasan je bio i Adem Ljajić, čija je Fiorentina savladala Novaru u uvodnom kolu italijanskog Kupa rezultatom 2:0. Nekadašnji fudbaler Partizana "načeo" je mrežu gostiju iz Pijemonta u finišu prvog poluvremena.

Boško Janković je postigao jedini gol za Đenou u Kupu Italije protiv Verone, ali je kasnije bio i tragičar pošto je promašio jedanaesterac u penal seriji. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 1:1, a Verona je na penale slavila sa 4:1.Janković je bio strelac lepog gola u 32. minutu kojim je doveo u vođstvo svoj tim.

Golgetersku seriju srpskih internacionalaca ovoga vikenda nastavio je i Branislav Ivanović koji je postigao prvi gol za Čelsi u novoj sezoni. Ivanović je već u drugom minutu meča Čelsiju prednost protiv Vigana u gostima, u prvom kolu Premijer lige.

Samo pet minuta kasnije sjajni asistent Azar je iznudio penal, a prednost Čelsija sa bele tačke duplirao je Frank Lampard. Ivanović je ponovo dokazao da ima dobar osećaj za gol. Nakon što je Teri osvojio loptu ispred kaznenog prostora, ona je stigla do Ivanovića koji ju je odmah poslao napred i krenuo u kontranapad.

Azar je dobio loptu u sredini terena, igrači Vigana su se koncentrisali na Toresa, pa je Ivanović imao otvoren prolaz po levoj strani. To je Belgijanac video i na vreme ga progirao, a srpski defanzivac je u maniru pravog centarfora rutinski udarcem po zemlji poptu poslao u bliži ugao i zatresao mrežu.

Moskovski CSKA je kao gost pobedio Mordoviju sa 3:0 u meču 5. kola Premijer lige Rusije, a strelac prvog pogotka za "armejce" bio je naš reprezentativac Zoran Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track