Ako izbace Partizan igrači Tromsa dobiće trećinu zarade

Dodatni motiv

Ako izbace Partizan igrači Tromsa dobiće trećinu zarade

Fudbal -
UEFA za plasman u grupnu fazu garantuje 1.3 miliona evra,a dodatno plaća i svaku pobedu i bod. Naravno tu je i zarada od televizijskih prava

Fudbaleri Partizana će za protivnika u plej-ofu Lige Evrope imati Tromso, čiji će igrači u tom dvomeču imati dodatni motiv.Uz činjenicu da će igrati u grupnoj fazi može da bude i bonus koji je obećala uprava.

Naime, Evropska fudbalska unija (UEFA) za plasman u grupnu fazu garantuje 1.3 miliona evra, što je oko 10 miliona norveških kruna. UEFA dodatno plaća i svaku pobedu i bod. Naravno tu je i zarada od televizijskih prava.

"U slučaju da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope, igrači će podeliti 30 odsto ukupne zarade", rekao je direktor kluba Stig-Ove Sandnes i odgovorio na pitanje da li je to preveliki bonus.

"Tako je dogovoreno i niko u klubu to ne smatra problemom. Naprotiv svi su zadovoljni eventualnom podelom. Ako uspemo da se plasiramo pošteno je da igrači budu nagrađeni za učinak", zaključio je Sandnes i dodao da su i sponzori spremni da nagrade uspeh. Prva utakmica plej-ofa između Tromsa i Partizana biće odigrana u četvrtak u Norveškoj, a revanš je zakazan sedam dana kasnije u Humskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track