MESI VIŠE NIJE IGRAČ BARSELONE Navijači u panici: Argentinac je od danas slobodan u izboru nove sredine! GIGANTI KREĆU U NAPAD!
Foto: Profimedia

strepnja

MESI VIŠE NIJE IGRAČ BARSELONE Navijači u panici: Argentinac je od danas slobodan u izboru nove sredine! GIGANTI KREĆU U NAPAD!

Fudbal -

Jedan od najbolji fudbalera svih vremena, Argentinac Lionel Mesi, više nije igrač Barselone!

Mesiju je u ponoć istekao ugovor sa katalonskim klubom i prvi put od 2000. godine je slobodan u izboru nove sredine.

Španski mediji prenose da su u toku njegovi pregovori sa Barsom oko produžetka saradnje, ali do dogovora još uvek nije došlo i nema sumnje da će najbogatiji klubovi pokušati da ubede ikonu Barselone da prvi put u karijeri promeni sredinu.

Mesi je godišnje koštao barsu gotovo 140 miliona evra i s obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi, teško je za očekivati da Katalonci mogu da mu ponude sada takve uslove.

Na njihovu žalost ima klubova koji to mogu i pokušaće da urade. Mančester siti i Pari Sen Žermen će sigurno pokušati da iskoriste situaciju.

Lionel Mesi, Đoan Laporta, Barselona
foto: Profimedia

Mesi je prošle sezone želeo da napusti Barselonu, bio je u katastrofalnim odnosima sa tadašnjim predsednikom Đozepom Bartomeuom. Spekulisalo se da će karijeru nastaviti kod Pepa Gvardiole u Mančester sitiju. Međutim, Bartomeu mu je jasno poručio da može da ide, ali samo ako njegov novi klub izdvoji 700 miliona evra za obeštećenje. Mesi je bio besan, ali nije imao izbora, ostao je u klubu mimo svoje volje.

Bartomeu je smenjen, a na mesto predsednika stigao je Đoan Laporta, čovek koji je u sjajnim odnosima sa Mesijem. On je pred izbore garantovao navijačima da će Mesi ostati u klubu ako on postane predsednik, čitavu kampanju zasnovao je na tom obećanju. Laporta je izabran pre četiri meseca, a Mesi još uvek nije potpisao novi ugovor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track