DANSKA BAJKA I DALJE TRAJE: Danci preko Čeha do polufinala EP! Sve liči na ČUVENU 1992. godinu! VIDEO
Foto: EPA

baku

DANSKA BAJKA I DALJE TRAJE: Danci preko Čeha do polufinala EP! Sve liči na ČUVENU 1992. godinu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Danske plasirali su se danas u polufinale Evropskog prvenstva, nakon što su u Bakuu pobedili Češku sa 2:1.

Danska je povela već u petom minutu meča. Jens Striger Larsen je izveo korner sa desne strane, poslao loptu na 10 metara od gola gde se najbolje snašao Tomas Dilejni i glavom poslao loptu u donji levi ugao gola Češke.

Kasper Dolberg je duplirao prednost Danaca u 42. minutu, posle odličnog centaršuta Melea.

Drugo poluvreme su Česi započeli mnogo agresivnije i to im se isplatilo u 48. minutu. Svoj peti gol na turniru postigao je Patrik Šik. On se odlično snašao i sa 11 metara poslao loptu u ugao gola Šmajhela, koji nije uspeo da spreči loptu da završi u mreži.

Ovim golom Šik se izjednačio sa Kristijanom Ronaldoma po broju golova na ovom turniru.

Danska će u polufinalu igrati 7. jula u Londonu protiv boljeg iz duela Engleske i Ukrajine.

Tok meča:

Kraj meča!

92. minut - Krmenčik je probao iz okreta sa nekih pet metara od gola Danaca, ali lopta ide preko prečke.

90. minut - Utakmica je produžena za još šest minuta.

84. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Krmenčik zbog prigovora.

82. minut - Ponovo sjajna akcija Danaca sa leve strane, Mele je izbio sam ispred Vaclika i probao šutem u bliži ugao, ali odlična odbrana golmana Češke.

79. minut - Patrik Šik, koji je dao čak pet golova, napušta igru, na terenu umesto njega je Matej Vidra.

78. minut - Vas je dodao Poulsenu koji je probao iz okreta pod prečku, ali odlična odbrana Vaclika.

74. minut - Centrirao je Cufal sa leve strane iz prekida, pravo je lopta išla na Sučeka, ali je u poslednji čas reagovao Šmajhel i spasao čist gol. Sve su jači i češći napadi Čeha.

69. minut - Poulsen je povukao kontru i napao celu odbranu Češke, probao je šutem sa nekih 20 metara, ali dosta je to bilo slabo i išlo je pravo u Šmajhela.

65. minut - Meč će zbog povrede glave sa čalmom do kraja igrati Suček.

64. minut - Čelustka zbog povrede napušta teren, umesto njega u igri je fudbaler Plzenja Jakub Brabec.

49. minut - GOOOOOOOL - Tek što je počelo drugo poluvreme, Česi su prepolovili zaostatak. Coufal je centrirao, a Šik poslao loptu u mrežu. Napadaču Leverkuzena je to peti gol na EURO 2020, čime se na vrhu liste strelaca izjednačio sa Ronaldom.

45. minut - Završen je prvi deo igre.

42. minut - GOOOOOOOL - Dolberg duplira prednost Danaca protiv Čeha na centaršut Melea. Ovo je njegov deseti gol u dresu reprezentacije.

35. minut - Prošao je po desnoj strani Cufal, vratio loptu na penal gde je makazicamam probao Suček, nakon što je promašio celu loptu na nju je naleteo Holeš koji je šutnuo pravo u golmana Danske.

22. minut - Holeš je imao najbolju šansu na meču. Iskupio se Šmajhel za grešku zbog koje je i došlo do šans jer je odbranio zicer Holešu na pas Masupa.

17. minut - Centrirao je Striger sa desne strane na penal gde je bio Dolberg koji nije najbolje zahvatio i ona je otišla pored leve stative gola Čeha. Propala je sjajna šansa za Dance.

13. minut - Posle sjajne lopte Hojbjerga izbio je sam, iza cele odbrane Čeha, Damsgard, ali sjajno se snašao golman Vaclik koji je sačuvao mrežu ovog puta.

12. minut - Probio je Šik po desnoj strani uz korner liniju, zavrnuo na levu nogu i oprobao šut, ali je lopta zakačila Kristensena i otišla u korner.

5. minut - GOOOOOOOL - Dilejni donosi prednost Dancima u Bakuu.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Danska, Češka
foto: Flešskor

Česi su jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira, uspeli su da izađu iz grupe sa Engleskom i Hrvatskom, pored domaćina Škotske, a onda i šokiraju Holandiju u nokaut fazi.

Imaju Patrika Šika, strelca četiri gola na turniru, i Danci će najviše morati da obrate pažnju na njega.

Sa druge strane, Danska se vratila iz ambisa u grupi i prošla sa tri boda, ali se i oporavila od šoka zvanog Kristijan Eriksen. Pravi spektakl su "dinamitaši" priredili u pobedama nad Rusijom (4:1) i u osmini finala nad Velsom (4:0).

Na prvi pogled deluje da je ovaj meč, na papiru, najslabiji ili najmanje atraktivan, ali... Daleko od toga da se ne očekuje da ne bude zanimljiv, kao što su bile ranije utakmice Danske i Češke na ovom turniru. Pobednik ovog meča ide na boljeg iz susreta između Engleske i Ukrajine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track