NEPORAŽENI IGRAJU ZA FINALE: Španija u seriji od 13 utakmica bez poraza, Italija nije izgubila na 32 poslednje utakmice
Foto: Profimedia

Euro 2020

NEPORAŽENI IGRAJU ZA FINALE: Španija u seriji od 13 utakmica bez poraza, Italija nije izgubila na 32 poslednje utakmice

Fudbal -

Utakmicom polufinala između Španije i Italije u utorak se nastavlja Evropsko fudbalsko prvenstvo.

Na pitanje da li je na Evropskom prvenstvu video bolju selekciju od njegove, selektor Španije Luis Enrike odgovrio je sa "ne".

Španija je do sada postigla najviše golova na takmičenju, a u seriji je od 13 uzastopnih mečeva bez poraza, koja traje od oktobra prošle godine.

Italija sa druge strane ima seriju od 32 meča bez poraza, a ona traje od septembra 2018. godine.

U grupnoj fazi Italija nije primila nijedan gol, sa tri pobede, da bi zatim savladala Austriju posle produžetaka (2:1), kao i najbolju selekciju prema Fifinoj rang listi, Belgiju sa 2:1.

Iako je Španija doživela samo jedan poraz u 29 utakmica, čini se da je u prednosti pred polufinalni meč Italija, čija se koncepcija igre promenila od maja 2018. godine, kada je selektor postao Roberto Mančini.

Glavni igrači u odbrani Italije biće iskusni Đorđo Kjelini i Leonardo Bonuči, a njihova selekcija do sada je na turniru primila samo dva gola.

S druge strane špansku odbranu predvodi Ajmerik Laport, koji se selekciji priključio nakon što je promenio "fudbalsko državljanstvo" iz francuskog.

U napadu najveći problem Španija ima u činjenici da se Alvaro Morata ne nalazi u pravoj formi, dok Italija računa na Čira Imobilea i Lorenca Insinjea, strelca drugog gola u meču protiv Belgije.

Poslednji put ove dve selekcije veliki rezultat na nekom takmičenju ostvarile su 2012. godine, kada su igrale finale Evropskog prvenstva, a taj meč dobila je Španija sa 4:0.

U sadašnjim sastavima u odnosu na taj meč u obe selekcije igraju po dva igrača, Bonuči i Kjelini za Italiju, odnosno Đordi Alba i Serhio Buskec za Španiju.

Pobedom bi Španija, koja ima najmladju selekciju na turniru došla do prilike da osvoji treću titulu prvaka Evrope u poslednja četiri izdanja.

Italija bi pobedom u finale Evropskog prvenstva ušla kao favorit, bez obzira na pobednika drugog polufinala, u kojem se sastaju Engleska i Danska.

Španija i Italija svoj polufinalni meč na Evropskom prvenstvu igraju u utorak od 21.00 na Vembliju.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja