Zvezda, posle 0:2 izjednačila protiv Rada na 2:2
Foto: BETA

Crveno-beli imaju igrača više

Zvezda, posle 0:2 izjednačila protiv Rada na 2:2

Fudbal -
U 2.000 po redu prvenstvenom meču Crvena zvezda gubi na Marakani 2:0. Dvostruki strelac za Rad Nemanja Kojić

Posle jučerašnjeg debakla Partizana protiv Donjeg srema i Zvezdi preti sunovrat. Na poluvremenu gubi protiv fudbalera Rada sa 2:0, na stadionu Marakana! Ovo je prvo prvenstveno kolo u kome, inače, crveno-beli igraju 2.000 po redu prvenstvenu utakmicu.

Strelac za Rad u 32. minutu bio je Nemanja Kojić, na asistenciju bivši igrača Zvezde Slavka Perovića. Kojić se našao pred Bajkovićem i sa desetak metara plasirao loptu u gol.

Rad je na 2:0 povisio u produžetku poluvremena. Strelac je ponovo bio Kojić.

47. minut, Zvezda je počela dosta agresivno, i za sada je primetna želja da se što pre dođe do prvog gola.50. minut, GOL! Nakon kornera koji je izveo Lazović, stvorila se velika gužva i nekoliko fudbalera je pokušalo da šutira, ali su na gol liniji loptu izbacivali fudbaleri u plavim dresovima. Ipak, samo nekoliko sekundi kasnije, Luka Milivojević je uspeo da zatrese mrežu nakon nove gužve, i Zvezda je smanjila rezultat.

52. minut, lepa akcija Zvezde, Lazović je uputio povratnu loptu ka Kasalici koji šutira iz prve, ali golman Kljajić fenomenalno interveniše.58. minut, Zvezda vrši veliki pritisak na goste, ali Rad se za sada uspešno brani.60. minut, prva izmena u Zvezdi. Luka Milunović zamenio je Asamou, koji je nagrađen aplauzom za svoj debi u ovoj sezoni.

63. minut, Zvezda je sve fudbalere Rada naterala da se povuku u svoj kazneni prostor, ali većinu centaršuteva sa bokova hvata golman Kljajić.66. minut, pokušaj Kasalice sa 18 metara, opasno ali ipak pored stative.67. minut, veoma jak udarac Luke Milunovića sa dvadesetak metara, ali je Kljajić iz drugog pokušaja uspeo da ukroti loptu.71. minut, Bajković je fenomenalno intervenisao nakon odličnog udarca jednog fudbalera Rada sa ivice kaznenog prostora. Bila je to opasna kontra gostiju, koja se završila kornerom.73. minut, GOL, 2:2! Vešović je uspešno prošao na desnoj strani, pronašao Lazovića koji je sa nekoliko metara uspeo da pogodi mrežu za izjednačenje.

78. minut, povređenog Lazovića zamenio je Marko Mirić.83. minut, Miloš Dimitrijević pokušao je sa 19 metara, ali je šutirao preko gola.86. minut, odlična prilika za Slavka Perovića koji je šutirao iskosa sa leve strane, srećom, pored gola. U istom minutu, dosuđen je slobodan udarac za Crvenu zvezdu, iskosa sa desne strane, a sva je prilika da će uslediti centaršut. Ipak, Dimitrijević se odlučio za Milivojevića koji nije uspeo da šutne kako je planirao, ali se nekoliko trenutaka našao u stopostotnoj prilici, kada je sa nekoliko metara šutirao glavom, ali se istakao čuvar mreže Rada.88. minut, poslednja izmena u Zvezdi, Mijailović je zamenio upravo Milivojevića.89. minut, Kasalica je izašao jedan na jedan sa golmanom, ali ga je u odsudnom momentu sustigao defanzivac Rada i sprečio da uputi udarac kakav je planirao.90. minut, četvrti sudija je pokazao da će se igrati još pet minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track