LIDIJA ISPISALA ISTORIJU: Prva dama u srpskom fudbalu sa UEFA PRO licencom!
Foto: FSS

bravo

LIDIJA ISPISALA ISTORIJU: Prva dama u srpskom fudbalu sa UEFA PRO licencom!

Fudbal -

Selektorka ženske omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Lidija Stojkanović ispisala je istoriju srpskog fudbala kao prva dama trener sa UEFA PRO licencom.

Nekadašnja uspešna fudbalerka, kapiten reprezentacije, završila je UEFA PRO kurs u generaciji sa poznatim imenima poput Nikole Žigića, Saše Ilića, Danka Lazovića, Nenada Kovačevića, Aleksandra Lukovića, Marka Pantelića.

Lidija Stojkanović
foto: FSS

"To su imena koja su ostvarila reprezentativne karijere i poseduju ogromno iskustvo kao igrači, radili su sa vrhunskim trenerima i bilo je veliko zadovoljstvo "deliti klupu" sa njima. Moram da istaknem da sam veoma ponosna i srećna jer sam dobila priliku da pohađam ovaj program. Bio je to veliki izazov za mene, ali želim da se usavršavam u onome što radim. I zahvalna sam Fudbalskom savezu i Trenerskoj organizaciji na ukazanoj prilici", izjavila je Stojkanović za sajt Saveza.

Prema njenim rečima, nada se da će u Srbiji, kao što je već praksa u Evropi, biti što više ženskih trenera sa PRO licencom.

Lidija Stojkanović
foto: FSS

"Nadam se da će se vremenom pogledi i kod nas promeniti. Želim da naglasim da je u Srbiji sve više mladih i perspektivnih devojaka koje žele da se bave trenerskim poslom, zato se nadam da će moj primer biti podstrek i motiv više koleginicama da veruju u sebe i svoj rad. Da se usavršavaju i edukuju, jer samo znanjem i konstantnim usavršavanjem možemo da napredujemo", istakla je Stojkanović.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track