ROMANTIČARI U BUKUREŠTU KAO PRE 47 GODINA: Fudbaleri OFK Beograda otvaraju novi stadion Steaue VIDEO
Foto: OFK Beograd

NAVIJAČI RUMUNSKOG TIMA ODLUČILI

ROMANTIČARI U BUKUREŠTU KAO PRE 47 GODINA: Fudbaleri OFK Beograda otvaraju novi stadion Steaue VIDEO

Fudbal -

Delegacija OFK Beograda otputovala je u Bukurešt gde će u sredu odigrati prijateljski meč sa fudbalerima Steaue, povodom otvaranja novog stadiona tima iz Bukurešta.

Ekspedicija tima sa Karaburme od ponedeljka je u Rumuniji, a bila je i na prijemu kod ambasadora Srbije Stefana Tomaševića.

Zanimljivo, navijači nekadašnjeg prvaka Evrope su za prvog rivala na velelepnom stadionu odabrali OFK Beograd, jer su i na starom stadionu sa timom plavo belih odigrali premijerni meč. Bilo je to 4. jula 1974. godine.

Steaua - OFK Beograd
foto: OFK Beograd

Utakmica je bila dopadljiva, gledaoci su uživali, a svakom timu je pripalo po poluvreme. Rezultat je glasio 2:2. Domaćin je, predvođen legendarnim igračem, a kasnije trenerom, Anhelom Jordaneskuom, bio neuporedivo bolji u prvom periodu igre, da bi se gosti oslobodili treme i zaigrali bolje u nastavku i sa dva pogotka Turudije došli do remija.

OFK Beograd je igrao u sledećem sastavu: Borota, Božović, Jokić, Mešanović, Krešić, Stojanović, Turudija, Stevanović, Stefanović, Zec i Đujić. U igru su ušli i Mitrović i Gligor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track