SIMONE INZAGI NE BRINE: Čekamo Eriksena raširenih ruku da nam se vrati!
Foto: Profimedia

iskreno

SIMONE INZAGI NE BRINE: Čekamo Eriksena raširenih ruku da nam se vrati!

Fudbal -

Trener Intera Simone Inzagi rekao je danas da svi u klubu raširenih ruku čekaju fudbalera Kristijana Eriksena, koji se oporavlja od srčanog udara dobijenog tokom utakmice reprezentacije Danske na Evropskom prvenstvu.

"U ovom trenutku on mora da razmišlja o tome da se odmori, ali kao trener Intera, čekam ga raširenih ruku. Razgovarao sam s njim pre Evropskog prvenstva, ali nisam od tog dogadjaja. Tada sam mu rekao da računam na njega. Ima vremena za povratak, čekamo ga raširenih ruku", rekao je Inzagi.

Tokom utakmice Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, 12. juna u Kopenhagenu, Eriksen se srušio na travu nakon što je doživeo srčani udar.

Simone Inzagi
foto: AP

Lekari su ga reanimirali na terenu i vratili u život, a nekoliko dana kasnije ugradjen mu je uredjaj za pokretanje srca. U italijanskoj Seriji A zabranjeno je igrati fudbal sa ugradjenim takvim uredjajem, a neizvesno je da li će Eriksen nastaviti karijeru.

Takodje, bilo kakav kontaktni sport u Italiji je zabranjen osobama koje imaju ugradjen taj aparat, koji može da radi i kao pejsmejker i kao defibrilator.

Inzagi je na klupi italijanskog šampiona zamenio Antonija Kontea, koji je prošle sezone doneo skudeto klubu posle 11 godina.

"Moramo da odbranimo titulu, mi smo Inter i uradićemo sve što treba kako bismo i narednog leta bili šampioni. Čestitam Antoniju Konteu i njegovom stručnom štabu na velikom uspehu", naveo je Inzagi.

On je rekao da je pre nego što je potpisao ugovor, znao da će klub prodati fudbalera Ašrafa Hakimija, koji je prešao u Pari Sen Žermen.

"Znao sam da će biti prodat, ali obećali su mi da će ekipa biti konkurentna. Svakoga dana razgovaram sa upravom, želimo da ostvarimo bolje rezultate u Ligi šampiona, pošto Inter nije igrao nokaut fazu od 2011. godine", naveo je dosadašnji trener Lacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track