DANCI KIPTE OD BESA POSLE NEVIĐENE KRAĐE NA VEMBLIJU: Sve je bilo NAMEŠTENO da Engleska prođe u finale!
Foto: Profimedia

bruka

DANCI KIPTE OD BESA POSLE NEVIĐENE KRAĐE NA VEMBLIJU: Sve je bilo NAMEŠTENO da Engleska prođe u finale!

Fudbal -

Engleska je u polufinalu Evropskog prvenstva pobedila Dansku 2:1 posle produžetaka, a meč će ostati upamćen po skandaloznom penalu koji je u korist Engleza dosudio holandski arbitar Dani Makeli.

Holanđanin je u finišu prvog produžetka poklonio jedanaesterac Englezima. Šmajhel je odbranio Kejnu, ali iz popravnog bio precizan.

Danci se teško mire sa porazom.

"Sve je bilo režirano za pobedu Engleza. Inače na evropskim prvenstvima je polovina stadiona u bojama jedne rerpezentacije, a polovina u bojama druge, meutim, ovo je bila domaća utakmica za Engleze", rekao je selektor Kasper Hjumland za danski tabloid BT.

"Zamislite samo da je 30 hiljada danaca moglo da dođe na utakmicu, mesto toga Englezi su uveli smešne korona mere i sprečili naše navijače da dođu. Nije samo atmosfera bila naklonjena Englezima, utisak je da je polufinale bilo engleska žurka za finale".

Murinjo uz Dance

Proslavljeni stručnjak Žoze Murinjo zgrožen je suđenjem u polufinalu.

"Nema govora o penalu, Danci su pokradeni. Englezi su bili bolji i trebalo je da pobede, ali penal je izmišljen. Žao mi je i razočaran sam što je sudija to dosudio."

Neutralni mediji su na strani Danske.

"Sudija Makeli je dosudio sporan penal. Čak i da on nije video celu situaciju, iz VAR sobe su morali da reaguju i da ga upozore da kontakta nije bilo. Da stvar bude još gora, pre tog penala na terenu su bile dve lopte i igra je morala biti zaustavljena" navodi ugledni ESPN.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track