PRESTANITE DA DELITE LEKCIJE DRUGIMA: Brutalne poruke iz Evrope na račun Engleske posle kontroverznog penala protiv Danske VIDEO
Foto: Profimedia

u metu

PRESTANITE DA DELITE LEKCIJE DRUGIMA: Brutalne poruke iz Evrope na račun Engleske posle kontroverznog penala protiv Danske VIDEO

Fudbal -

Velika većina fudbalske javnosti u Evropi jedinstvena je u oceni da je Rahim Sterling odglumio pad u kaznenom prostoru Danaca i da su Englezi tako nepravedno izborili plasman u finale Evropskog prvenstva.

Hari Kejn je u 104. minutu posle penala iz odbitka postigao gol za konačnih 2:1 pa će Englezi u nedelju u finalu igrati protiv Italije za titulu koju čekaju punih 55 godina.

Međutim, njihov trijumf naišao je na osudu ostatka kontinenta. Najoštrija u svojoj oceni bila je španska Marka.

"Englezi uvek govore kako je loše što stranci u njihovom fudbalu pokušavaju padanjem u kaznenom prostoru da prevare sudiju. U čistom engleskom fudbalu to se ne događa. Osim, naravno, u polufinalu Evropskog prvenstva. Bilo bi lepo kada bi Englezi prestali da dele lekcije ostatku kontinenta u vezi simuliranja", piše Marka.

Sličnog stava je i bivši nemački reprezentativac Ditmar Haman, koji je dobar deo igračke karijere proveo upravo u Engleskoj.

"Englezi su pobedili iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon očitog simuliranja. Engleska se uvek ponosila time kako je domovina fer-pleja, a ne simuliranja", smatra Haman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track